TORNAR

Vilanova, Òdena i la Pobla treballaran conjuntament per dinamitzar els seus polígons

Es presenta un Estudi Mentor que defineix el full de ruta a seguir

economia
Dissabte, 1 juny 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Vilanova, Òdena i La Pobla aposten per l’associacionisme institucional i empresarial i han decidit unir esforços per dinamitzar els seus polígons industrials. Disposen d'un Estudi Mentor sobre els polígons que els permetrà conéixer la situació i aconseguir una major dinamització.

Presentació de l'Estudi Mentor del PAE

La Diputació de Barcelona, a través de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, va entregar als ajuntaments de Vilanova del Camí, Òdena i la Pobla de Claramunt, un estudi Mentor sobre els seus polígons d'activitat econòmica (PAE) que els permetrà conèixer amb més profunditat la seva situació i aconseguir una major dinamització d'aquests PAE.

Una seixantena de persones, entre industrials, associacions d’empreses i representats institucionals i polítics van assistir a la presentació de l’estudi Mentor PAE. Una presentació que va introduir l’Alcalde de Vilanova del Camí Joan Vich i el diputat de Promoció Econòmica, Joan Roca.

En la seva intervenció, el diputat va destacar sobretot que l’estudi s’hagués demanat de manera supramunicipal i va afegir que aquest acord hauria de servir d’exemple per a la resta d’ens locals catalans. El diputat de Promoció Econòmica també va elogiar el Centre d’Innovació al que cal donar, força i contingut, va dir.

Com qualsevol Mentor, l’estudi contempla una primera fase de diagnosi i en aquest cas l'anàlisi presta especial atenció a l'estat dels subministraments i els serveis. També ha estudiat el model de gestió dels polígons, la interlocució entre les empreses que s'hi allotgen i els tres consistoris així com la promoció i difusió d'aquests PAE, segons va explicar Albert Guasch, de l’Institut Cerdà, que s’ha encarregat de la seva redacció.

El Mentor també defineix un full de ruta encaminat a la dinamització d'aquests polígons. Entre les línies d'acció recomanades, Guasch va destacar la creació d'una comissió supramunicipal que gestioni els polígons i defineixi una estratègia comuna, el foment de l'associacionisme entre les empreses dels quatre polígons o la difusió de la informació i la imatge conjunta. D'altra banda, l'estudi també suggereix la millora dels serveis operatius, especialment la connexió de la fibra òptica a les naus i la millora de la senyalització als PAE.

La presentació va comptar també amb la participació de Francesc Ribera, Director de la Unió de Polígins Industrials de Catalunya (UPIC). Ribera va insistir en la necessitat de canvis per afrontar amb èxit el futur. En aquest sentit va parlar de la dinamització dels polígons mitjançant una fórmula mixta público-privada, així com el desenvolupament d’estratègies d’àmbit supramunicipal i va donar força exemples d’experiències exitoses arreu del territori català.

El Director de la UPIC va posar de manifest, amb aquests exemples, la importància de l’associacionisme empresarial i industrial. El fet de tenir un únic interlocutor facilita, va dir, les relacions amb l’administració i les negociacions amb els proveïdors en condicions molt més avantatjoses que si es fessin de manera individual.

Pep Solé, primer tinent d’Alcalde d’Òdena, Santi Broch i Joan Vich, alcaldes de La Pobla de Claramunt i Vilanova del Camí, respectivament va ser els encarregats de cloure l’acte. Els tres polítics tornar a insistir en la idea de la col·laboració – empreses i administració, per avançar cap el camí de la dinamització i de l’èxit.

Santi Broch, Alcalde de La Pobla de Claramunt, va destacar la societat creada entre els ajuntaments de Vilanova, La Pobla i Òdena, que han estat capaços d’oblidar els colors polítics per aconseguir més i millors serveis per als seus ciutadans. Broch va animar als empresaris assistents a treballar en la mateixa línia que els ajuntaments i buscar les estratègies per associar-se.

Al seu torn, Pep Solé, 1r Tinent Alcalde d’Òdena, va parlar de la necessitat d’un treball conjunt, administració i empresa, i va proposar una propera trobada per marcar el full de ruta i les responsabilitats d’ambdues parts.

L’Alcalde de Vilanova, Joan Vich, va reconèixer que calia un retrobament amb les empreses que els permetés, per una banda un coneixement mutu i, per l’altra, la possibilitat de treballar plegats, sumar esforços i impulsar l’activitat econòmica del territori.

Vich va aprofitar també per posar a disposició dels empresaris i industrials el Centre d’Innovació que, podríem dir, es va estrenar amb aquest acte.


1 Comentaris

j

jaume rodriguez enrich

igd

1 de juny 2013.09:29h

Respondre

la unió fa la força.bon dia Anoia.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.