TORNAR

Els brètols també celebren la seva festa major

societat
Dimarts, 27 agost 2019. 11:43. Redacció AnoiaDiari.

S'ha acabat la Festa Major d'Igualada. Vuit dies, intensos, de festa. Els veïns treuen els domassos dels balcons. Els joves de la FESTHI retiren les cintes que han engalanat la rambla. Els carrers torenen a la normalitat. Malgrat la ressaca i els darrers dies de vacances per a alguns, la ciutat torna a la normalitat. Però, tot i la ràpida actuació dels serveis de neteja municipals en finalitzar tots els actes multitudinaris, els carrers i places encara mostren la petjada dels incívics, el testimoni d'una incomprensible i injustificada mala educació d'alguns igualadins. Un incivisme que molts veïns han denunciat a través de les xarxes. Un incivisme que es repeteix cada any. Gots i ampolles de vidre trencats, moltes vegades en parcs infantils (!); plantes i flors arrencades de les jardineres, entre altres bretolades.

Bretolades que es pateixen al llarg de l’any i que sembla que ara, a l’agost, també celebren la seva festa major. Hem normalitzat veure, els caps de setmana, les restes d’un “botellón”? Passem xiulant i mirem cap a una altra banda? Si és així, en aquest cas l’incivisme s’agreuja amb el consum d’alcohol per part dels menors, els nostres menors. Xiulem i mirem cap a un altre costat…

Per la Festa Major d’Igualada, els espais d’oci juvenil es van omplir de cartells i pancartes amb missatges per prevenir els atacs masclistes. Excel·lent i (malauradament) necessària iniciativa. Ajuntament, institucions, entitats, tots, han de donar-ho tot per lluitar contra les actituds masclistes.

Però, al costat d’aquesta campanya (repetim, absolutament necessària), hem trobat a faltar missatges cridant, també, al respecte per l’entorn, pel respecte als veïns, pel respecte a la teva ciutat.

És lamentable que, al segle XXI, s’hagi de promoure lemes com “Molestar i fer el bavós no és lligar” o “L’alcohol no justifica cap agressió”, com també ho serien “No arrenqueu les plantes de les jardineres” o “No deixeu ampolles de vidre trencades al tobogan del parc”. Però, desgraciadament i vergonyosa, aquestes actituds no només no desapareixen sinó que creixen.

Tenim molta, molta feina per fer.


9 Comentaris

K

Kim

Igualada

9 de setembre 2019.13:40h

Respondre

Responent al Josep.

Totalment.
Cal llegir les Ordenança Municipal de Circulació, Capítol XIII, CONTAMINACIÓ ACÚSTICA i apartat 37.- Sorolls.

El capítol XXIII, VELOCITAT i els articles... Llegir més 53, 54 i 55, Controls i sancions.

Animo a tots que els llegiu: NO ES FA ABSOLUTAMENT RES DEL QUE DIUEN AQUESTES NORMATIVES. RES. LA POLICIA ESTÀ ABSENT I, QUAN ELS TRUQUES, DIUEN QUE NO TENEN NI EFECTIUS, NI ORDRES.

UNA VERGONYA.

R

Roger

Igualada

2 de setembre 2019.23:47h

Respondre

Efectivament cal molta més educació i aprendre respectar, però també cal aplicar el reglament i sancionar quan calgui, ara bé per sancionar cal que la policia local estigui present cosa que a... Llegir més Igualada no passa , tenim un model policial fallit , acció-reacció sense previsió, cal que la policia local camini per els nostre carrers i se’ls vegi.

K

Kim

Igualada

3 de setembre 2019.14:27h

Totalment d’acord!

R

Rosa

Igualada

4 de setembre 2019.13:11h

Molt d’acord però el tema de la seguretat i la policia local no es tracta mai els plens municipals, ni per part del govern ni de la oposició. La majoria de mocions que es presenten no tenen res a... Llegir més veure amb l’àmbit local.

G

Guillem dels 7 camins

Igualada

30 d'agost 2019.12:13h

Respondre

Pel que he vist els problemes d’incivisme arriben el divendres en els actes organitzats per l’ajuntament. Molts menors bevent alcohol al Carrer Nou de Cal Font el diumenge a Ràdio Flaixbac i des... Llegir més de l’ajuntament no es fa res tenint en compte que cada any passa el mateix. En canvi en els actes de la coll@nada en 8 dies la responsabilitat i la civilització va regnar en tot moment. Pixades al carrer, botellons, ambulàncies que portaven adolescents a l’hospital... Potser l’ajuntament ha de fer quelcom que no sigui atacar a la coll@nada.

C

Cesc

Igualada - Font Vella

7 de setembre 2019.07:25h

Bretolades hi ha les mateixes. Jo les he vist tant dijous al matí com divendres al matí o dissabte, diumenge, dilluns... lo únic que és segur és que la més ”grossa”; una cagada humana al... Llegir més portal. Va ser la nit de dijous a divendres durant els actes de la Coll@nada.

L’Ajuntament ha de millorar, però l’actual ”alternativa” no és perfecte.

Salutacions,
Cesc

M

Marisol

Igualada

29 d'agost 2019.13:32h

Respondre

Jo proposo destinar una part dels pressupostos a netejar AMB AIGUA I SABÓ I ELS PRODUCTES QUE FACIN FALTA els carrers de vianants del centre i especialment LA PLAÇA DE CAL FONT. Fa veritable... Llegir més vergonya tenir la ciutat tan bruta (brutícia que s’acumula a la que hi havia prèviament)
I encara, si us voleu estalviar l’aigua... per què no tenim ”una brigada” a punt pel dia que plogui ? (esperem que a la tardor ho faci), estarà tot estovadet i amb els estris convenients i una bona fregada, tornarà a lluir el sòl de la nostra ciutat
Si no es fa aviat la ciutat passarà a formar part de la llista de ”ciutats decadents” pel que fa a l’espai públic
Per cert, crec que està prevista la reforma a fons del Polígon de Les Comes (un altre espai de la ciutat que està ”decadent” i deixat), algú ho podria confirmar i per quan ?

gràcies

K

Kim

Igualada

28 d'agost 2019.10:57h

Respondre

Tots sabem que l’incivisme és un tema difícil que només millora amb educació, educació i educació, als més petits des de la més tendra infància i, als grans, amb sancions.

Portant... Llegir més l’aigua al meu molí, els veïns del districte de Les Comes sabem molt de l’incivisme d’alguns conductors que han pres els nostres carrers com a circuit de carreres; així els carrers Carles Riba, Guixeres, Abat Oliba i Joan Serra i Constansó -a més de tots els accessos a aquests carrers-, s’han convertit en carrers d’alt risc, no solament per als vianants, sinó per als propis automobilistes, motoristes i ciclistes.

Aquests incívics els recorren diàriament a velocitats que tripliquen la permesa amb un soroll eixordador en el qual es recreen i, tot això, sense que un sol agent de policia ho controli i ho resolgui, aplicant la llei de seguretat viària que és la seva obligació.
Ja han hagut diversos accidents, i això anirà, sense dubtes, a més, perquè cada dia són més atrevits davant la passivitat de les autoritats responsables.

La meva ciutat, la meva estimada ciutat, on vaig néixer i he viscut tota la meva ja llarga vida, s’ha convertit en una ciutat sense llei, on cap -cap- autoritat fa el treball per al qual s’està pagant amb els diners de tots els contribuents.

Vull ser optimista i pensar que aquest tema se solucionarà abans que sigui massa tard i hàgim de lamentar-nos d’alguna desgràcia personal.

j

josep

igualada

7 de setembre 2019.20:24h

Jo visc al cap d’amunt de l’avunguda Balmes i exactament el mateix. Suposo que d’allà s’envalen cap al poligon.
Per cert Que no està limitat per llei el so dels cotxes i motos??

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.