TORNAR
PUBLICITAT

S'obre el meló del Rec

societat
Divendres, 4 octubre 2019. 11:33. Redacció AnoiaDiari.

Sense eleccions a la vista (bé, les estatals, on es tracta de dilucidar si serà el PSOE o el PP qui aplicarà el 155 i qui seguirà retallant l’estat del benestar), de cop, el barri del Rec surt a escena. Amb totes les reserves, ja que no se sap al detall l’estructura d’aquesta planificació, l’anunci és una bona notícia, perquè significa acció i renovació per a un barri ancorat urbanísticament des de fa dècades. El debat sobre el futur del barri del Rec va aparèixer amb força fa deu anys justos, quan el govern de l’Entesa va obrir un meló més gran encara, el del POUM. En aquella ocasió, la intenció inicial era aplicar una intervenció molt més que quirúrgica a la part meridional d’Igualada, i va trobar una doble oposició. Per una banda, la del sector adober, que va brandar un informe en què s’assenyalava una enorme pèrdua de valor, de 177 milions d’euros; de l’altra, la de l’associació Amics del Rec, alertant que el pla urbanístic faria irreconeixible la zona, que perdria la fesomia que li donava encant. La carpeta es va tancar en sec quan l’oposició d’Igualada, que feia poques setmanes havia decidit que es comencés a tramitar el POUM, es va unir per tombar-lo. Durant aquests quasi deu anys, el debat sobre el barri ha seguit a l’agenda pública, però sense cap pas decisiu. Pel mig hi ha hagut iniciatives com un concurs de projectes, que va servir per recopilar idees per a la transformació del barri, o la proposta de TIC Anoia de fer un edifici que aglutinés el hub del sector. L’Ajuntament ha liderat la recuperació de l’Adoberia Bella, que ha passat a ser la seu del clúster dels blanquers, i també s’han encetat diversos projectes privats com la Maca, el Kiosk, o les accions culturals al Vapor de Baix o el Rec on Fire, mentre que dos cops a l’any el Rec.0 atreu desenes de milers de persones. Amb l’anunci del pla director, es passa de pantalla. És un pas valent per part de l’administració, però el capítol que s’obre implica diversos sectors de la Conca d’Òdena: s’interpel·la els blanquers (almenys les firmes més importants) a moure’s cap a una altra zona de la ciutat, però durant aquests anys encara no s’ha aclarit quins estímuls tindran per amar-se’n cap al nou polígon. Obrir el barri del Rec a nous usos també pot significar el fet de no poder negar la llicència a segons quins negocis. La filosofia d’aquest pla director és la de construir un barri “viu”, però els tècnics hauran d’afinar bastant i imaginar un Rec 2030 pensat per als igualadins, o també un altre amb cadenes de menjar ràpid, fires medievals (una més, una menys, ja no ve d’aquí) o grans superfícies comercials valencianes, alemanyes o americanes. 


2 Comentaris

J

Joan Giner ITV

Igualada

6 d'octubre 2019.12:34h

Respondre

Si ha de ser un projecte valent i en visió de futur, no tenim l’equip de govern prou preparat per fer-lo. seguint la tradició dels governs Miserachs continuem amb un ”qui dia passa any empeny”

A

Anton de Solà

Pujalt

8 d'octubre 2019.07:32h

Em sembla profundament injust comparar l’actual govern amb els anys del govern Miseracs Aqest govern de Marc Castells recupera i amplia els estudis universitaris Miseracs els va deixar perdre Si no... Llegir més ús adoneu de la transformació tant important que significa la Universitat a Igualada pot ser tampoc sou capaços de valorar el que significarà la transformació del barri del Rec dintre de uns anys

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.