//Plugins sense CDN ?>
Aigua de Rigat ha celebrat els seus cent anys amb un acte commemoratiu al Museu de la Pell d'Igualada. Més d'un centenar de persones, entre autoritats, representants del teixit econòmic i social, treballadors i antics treballadors de la companyia, han participat en l'esdeveniment central dels actes de celebració del centenari d'Aigua de Rigat, fundada el 1923 en aquest mateix municipi.
La vetllada ha estat tot un homenatge a la trajectòria històrica d'èxit de la companyia i a totes aquelles persones que han format i formen part del seu camí. També ha estat l'ocasió per compartir les fites aconseguides i reflexionar sobre els reptes als quals ha de fer front Aigua de Rigat per continuar donant resposta al seu compromís amb la cura de l'aigua, el medi ambient i les persones.
L'esdeveniment, conduït pel degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, va arrencar amb un repàs històric dels fets més significatius en l'activitat d'Aigua de Rigat. Uns fets exposats de la mà de Miquel Gutiérrez, historiador i professor de la Universitat de Barcelona, també l'autor del llibre del centenari de la companyia, i avalats pels testimonis d'anteriors treballadors i treballadores de la companyia i actuals, que han viscut en primera persona alguns d'aquests moments.
A continuació, la taula rodona Innovació, transformació digital i compromís amb les persones per a la gestió sostenible de l'aigua i la salut ambiental, va obrir el bloc central de l'esdeveniment, tot fent valdre les iniciatives implementades en aquest temps per una gestió eficient de l'aigua en l'àmbit de la digitalització, amb la intervenció de Noel Artigas, responsable d'Operacions d'Aigua de Rigat, en el de la sostenibilitat, a càrrec de Mireia Bars, responsable de Qualitat de l'Aigua i Clavegueram d'Aigua de Rigat, i en l'àmbit de les persones, amb la participació de Montserrat Montrabeta, responsable d'Acció Social de l'Ajuntament d'Igualada.
En finalitzar la taula rodona i amb la mirada posada en el futur, Francesc Giralt, gerent d'Aigua de Rigat, va exposar en la seva intervenció els projectes estratègics de la companyia en l'àmbit de l'adaptació al canvi climàtic, com la descarbonització del servei. En aquest àmbit va assenyalar les inversions en producció d'energia verda que estaran executades a més curt termini com són les instal·lacions fotovoltaiques a les tres infraestructures amb major consum energètic del servei: els Pous de Cal Cubé, el dipòsit Rectangular d'Igualada i el Pou Pinedes de La Torre de Claramunt. Aquesta inversió permetrà generar més de 100.000 Kwh anuals que equival a una reducció de les emissions de CO2 de més de 17 tones anuals.
Així mateix, el directiu d'Agbar va valorar la tasca acomplerta per tot l'equip professional d'Aigua de Rigat, va agrair el suport de les administracions i dels diferents grups de relació: proveïdors, entitats, etc. "Tot l'equip que treballa a la companyia té la convicció que està prestant un servei absolutament essencial. El que busquem és suportar el progrés de la ciutadania, de les indústries, de tot el teixit de la nostra comarca i de les nostres ciutats."
Marc Castells, alcalde d'Igualada, i Narcís Berberana, director general d'Agbar, han protagonitzat la cloenda de l'acte, tot fent valdre la tasca d'Aigua de Rigat i la seva capacitat per donar resposta a les necessitats que han anat sorgint al llarg d'aquest segle i posant el focus en el futur.