TORNAR

L'Ajuntament d'Igualada valora els sis primers mesos de funcionament del porta a porta comercial com un "gran èxit"

Empresa
Dimecres, 22 febrer 2023. 19:06. Redacció AnoiaDiari.

El nou sistema de recollida Porta a Porta Comercial implantat pel Departament de Sostenibilitat de l'Ajuntament d'Igualada ha resultat "ser un gran èxit", segons el govern igualadí. Més de 600 establiments, entre ells restaurants, supermercats, floristeries, carnisseries, fruiteries, peixateries, pastisseries i fleques, així com paradistes del Mercat de la Masuca i equipaments municipals, han participat en el programa.

L'ajuntament ha proporcionat als establiments les sessions informatives i el suport necessaris per adaptar-se al nou sistema. També ha facilitat el material necessari per al correcte lliurament dels residus als serveis de recollida. Els resultats mostren que el programa ha incrementat el nombre de quilos recollits de les diferents fraccions, especialment dels envasos i del paper i cartó comercial. Això s'ha traduït en una reducció de la generació de rebuig, la qual cosa ha evitat l'emissió de 526,42 tones de CO₂ a l'atmosfera i ha suposat un estalvi de 85.653,58 € per a l'ajuntament. El regidor de Sostenibilitat, Miquel Vives, ha destacat la implicació dels tècnics i de tots els comerços i equipaments municipals.

A més, s'han aplicat altres millores als serveis de recollida selectiva, com ara l'obertura dels diumenges de la deixalleria fixa, el nou servei de recollida d'esporga amb saques, l'increment de la recollida gratuïta de voluminosos a dos dies i l'augment de contenidors de roba, que han contribuït a fer d'Igualada una ciutat més respectuosa amb el medi ambient. L'obertura dels diumenges al matí de la deixalleria ha estat una de les millores més valorades pels ciutadans.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.