TORNAR

Els blanquers igualadins comencen la seva col·laboració amb la Universitat de Fes, al Marroc

Els adobers igualadins volen contribuir a implementar mètodes sostenibles en el sector al Marroc

Empresa
Dijous, 7 abril 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Una delegació igualadina s'ha traslladat recentment a Fes, al Marroc, per a impartir les primeres classes que s'inclouen en el programa de Formació i Cooperació al Marroc (FOCOMA), una iniciativa que lidera el Gremi de Blanquers d'Igualada amb la col·laboració de la Federació Marroquina de les Indústries del Cuir.

El Gremi de Blanquers d'Igualada ja ha engegat la seva col·laboració amb la ciutat de Fes, també de tradició adobera, amb les primeres classes a la universitat de la vila magribina. Un total de 30 persones van participar del primer bloc formatiu que es va impartir en el marc de la Universitat de Fes. El primer mòdul portava com a títol 'Introducció, història i qualitat i regularitat de les pells', el segon mòdul era sobre gestió d'empreses, el tercer mòdul va tractar la millora de la competitivitat i el darrer mòdul va constar de visites a adoberies de la zona.

Els membres de la delegació anoienca, a la Universitat de FesEl programa va comptar amb una inauguració oficial, on hi van assistir dos directors del Ministeri d'Indústria del Marroc, el president de la FEDIC i el president de la Universitat de Fes, així com el Director de l'Escola d'Enginyeria i el professor que porta el grup de Curtits. Tanmateix hi van assistir persones vinculades a l'administració municipal i mediambiental. Ali Ben Bassou, director de l'Escola d'Enginyeria de Fes, va explicar les avantatges que suposen aquest programa per als estudiants i la societat en general, ja que dos terços de la població de Fes viuen del sector del cuir. Ben Bassou va explicar que "trobem especialment interessant el coneixement dels blanquers d'Igualada en el tractament i gestió de residus, sobretot pel que fa a la construcció de depuradores i el tractament de les aigües contaminades" i va afegir que "FOCOMA ens ajudarà a modernitzar-nos, ser més competitius i més respectuosos amb el medi ambient".

Amb aquest primer bloc de formació, el programa FOCOMA feia el seu tret de sortida, després que el passat mes de novembre una delegació del Marroc es traslladés a Igualada per formalitzar el conveni de col·laboració entre les dues entitats. El segon bloc es preveu per aquest mes d'abril, quan la delegació marroquina es traslladarà a Igualada per a seguir amb el programa formatiu. FOCOMA és un projecte de formació i cooperació en el marc de la Cooperació Internacional de la Diputació de Barcelona, liderat pel Gremi de Blanquers d'Igualada (Barcelona) que té l'objectiu de contribuir en la millora de la capacitació tècnica i respecte pel medi ambient. El programa compta amb el suport de la Federació Marroquina de les Indústries del Cuir, el Ministeri d'Indústria del Marroc, l'Ajuntament d'Igualada i el Grup Carles.


1 Comentaris

M

Marià

Igualada

7 d'abril 2016.09:33h

Respondre

Fa anys els empresaris Igualadins ja van deslocalitzar el genero de punt, pro podríem remuntar-nos més enllà amb al Sr. Nicolau Tous i Soler i més recent ment amb al Jordi Pujol i Soler (poder... Llegir més ara sabem perquè) i el seu successor El Sr. Artur Mas.
Tothom te molt interès en traslladar, tecnologia, fomentar industries locals al estranger i tot en el interès de la industria, ELS INDUSTRIALS i sobre tot pensant amb als treballadors igualadins, aquest que durant molts anys han treballat, col·laborat e inclús han aportat idees i millores a les seves empreses i conseqüentment als seus empresaris, aquest que avui es desplacen al Marroc per facilitar el “now know” a llocs industrials que demà ens faran la competència als nostres llocs de treball “els dels treballadors, es clar”
Be, aquest es el reconeixement aquells Sres. Industrials i polítics que vetllen pels interessos de la comarca de l’Anoia, gracies per res

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.