TORNAR

BUFF commemora el 8M amb un projecte audiovisual per a difondre el paper clau de les dones a l’empresa

Actualment, les dones conformen el 73% de la força laboral de l’empresa, ocupant rols directius als departaments de Supply Chain, Sostenibilitat, Estratègia i Transformació, B2B, D2C, Màrqueting i Producte

Empresa
Dissabte, 9 març 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

Coincidint amb la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, l’empresa catalana Original Buff SA publica un projecte audiovisual en el qual es dona a conèixer el paper clau de les dones a l’empresa.

Es tracta d’una sèrie de 4 capítols en els quals es posa en valor a les dones que desenvolupen rols fonamentals a l’organització i que es poden veure al canal de Youtube de la marca (@BuffOfficial) i a les seves xarxes socials. Aquests vídeos càpsula descobreixen les responsabilitats de les treballadores, mostrant les seves habilitats i permetran conèixer la valuosa participació que tenen en cada nivell de l’empresa. Des de les ments creatives que dissenyen els productes innovadors, fins al meticulós treball artesanal que es realitza a la planta de producció. Aquests episodis donaran visibilitat a les dones que aporten passió, dedicació i experiència a cada departament de BUFF®.

Més enllà de la publicació del vídeo oficial del 8 de març, des de les xarxes socials de BUFF®, mensualment es podrà conèixer una història personal de cada una de les dones participants en el projecte.

BUFF®, una empresa de dones

Actualment, el 73% de les persones treballadores de l'empresa Original Buff SA són dones, i tenen presència tant a la fàbrica com a les oficines. Les dones no només són majoria en l'àrea de producció i logística, sinó que també ocupen càrrecs directius destacats; els departaments de Supply Chain, Sostenibilitat, Estratègia i Transformació, B2B, D2C, Marketing i Producte són dirigits per dones. Actualment, el 50% de l’equip directiu de BUFF® està format per dones.

Des de l'any 2019 Original Buff SA té un Pla d'Igualtat d'Oportunitats que va ser renovat el passat 2022, i que recull tot un conjunt de mesures per garantir la igualtat de tracte i oportunitats entre dones i homes, i eliminar qualsevol discriminació de gènere. La Comissió d'Igualtat és l'encarregada de desenvolupar aquestes accions i fer-ne el seguiment i avaluació durant la vigència d'aquest.

Per tal d'aconseguir tenir una estructura organitzativa i salarial igualitària, l'empresa igualadina ha implantat al llarg dels anys mesures com ara els currículums cecs (s'exclouen dels CV dades delicades com el nom, l'edat, el gènere o la foto perquè la persona responsable dels processos de selecció pugui fer una valoració objectiva dels candidats sense biaixos inconscients), tenen en marxa un registre retributiu (que incorpora tota la informació salarial de l'empresa mostrant les dades detallades per posició, categoria i gènere) i anualment porten a terme una auditoria salarial per comprovar que les retribucions estiguin equiparades i no hi hagi desigualtat de gènere. A més, fan comunicacions periòdiques relacionades amb el Pla d'Igualtat d'Oportunitats i Diversitat, i fomenten la participació de les seves professionals en actes, taules rodones i conferències per fer visible la seva contribució indispensable al projecte.

Per aquests pròxims dos anys, 2024 i 2025, l'empresa Original Buff SA té previstes diverses accions de comunicació en matèria d'igualtat a tota la plantilla, formació sobre els biaixos inconscients en els processos de selecció, formació en comunicació inclusiva i l'elaboració d'una guia de drets per a dones víctimes de violència masclista que estarà enllestida el 2024.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.