//Plugins sense CDN ?>
Afrontar el procés d'internacionalització i trobar mà d'obra especialitzada són alguns dels principals reptes de les empreses del sector del metall a l'Anoia. El Fòrum Empresarial Metall Anoia, promogut per la UEA, va analitzar les seves necessitats.
Mecanitzats, fundició, construcció de maquinària, subministradors, manteniment industrial, automatismes, tallers… El metall, transversal i present en tots els sectors empresarials de la comarca és un dels principals motors econòmics de l'Anoia, amb un important volum de negoci i ocupant un 18% de la població activa de la comarca.
Una important representació d'empreses d'aquest ram va reunir-se divendres passat en el Fòrum empresarial Metall Anoia, un dinar que va ser un punt de trobada entre empreses que va permetre establir contactes, conèixer-se i intercanviar opinions i experiències.
Les empreses assistents van coincidir en les principals demandes del sector, especialment la necessitat de col·laborar entre sí, fent pinya, aprofitant les sinergies com a sector i van valorar especialment la trobada. També van destacar la necessitat d'obrir-se al mercat internacional, que algunes empreses no saben com començar, i molt especialment van posar sobre la taula la manca de personal format, especialitzat i qualificat, una necessitat de gent de taller i joves amb ganes de treballar per un sector viu que ara mateix no poden cobrir. Les empreses coincidiren en assenyalar la importància que els futurs professionals, que han d’encarrilar la seva formació, vegin en el metall una bona opció de futur com la que és, amb feina prop de casa i en un sector amb un bon conveni salarial.
La trobada va comptar també amb la presència i la intervenció dels representants del Centre Metal·lúrgic CENTREM, que van exposar els punts principals en la negociació actual del conveni laboral del metall així com també els elements claus de la quarta revolució industrial, la vinculació de les noves tecnologies amb la maquinària i com les empreses del metall poden ser més competitives amb qualitat i innovació a través d'aquest canvi. Per la seva banda la regidora de dinamització econòmica de l'Ajuntament d'Igualada, Àngels Chacón va emfasitzar el suport amb què el sector compta per part de l'administració, posant-se a disposició de les empreses a qui va animar a fer demandes concretes per ser efectius i remar plegats en una sola direcció.