TORNAR

Grup Carles col·labora en la construcció d'un laboratori de la UPC per crear hidrogen verd

Aquest projecte és pioner a Catalunya i permetrà estudiar com millorar l’obtenció d’energia amb tecnologia molt desenvolupada

Empresa
Dimarts, 14 novembre 2023. 10:56. Redacció AnoiaDiari.
PUBLICITAT

Grup Carles ha col·laborat amb un projecte pioner a Catalunya que consisteix en la creació d'un laboratori d'hidrogen i fotovoltaica al campus Diagonal-Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya. Aquest és un ambiciós projecte, on s'estudiarà com millorar l'obtenció d'energia amb tecnologia molt desenvolupada i que oferirà una plataforma d'innovació i tecnologia per al sector empresarial i el món acadèmic.

Grup Carles ha estat el responsable de redactar el projecte i dirigir l'obra d'aquest laboratori en mans dels seus professionals especialitzats en cada un dels àmbits que intervenen en el projecte. La Universitat Politècnica de Catalunya necessitava millorar les seves instal·lacions per poder dur a terme aquesta recerca per obtenir energia de forma renovable i aconseguir fer possible l'ús d'hidrogen de forma quotidiana.

L'hidrogen que es fa servir majoritàriament (en un 95%) és l'hidrogen blau, que s'assoleix a partir de gas natural i energia nuclear i el que la UPC vol desenvolupar és l'hidrogen verd, que es genera a partir d'energies renovables, ja que és 5 vegades més eficient que els combustibles fòssils i es pot emmagatzemar fàcilment.

La solució de Grup Carles per al projecte del laboratori d'hidrogen i fotovoltaica a la UPC és completament sostenible i basada en tecnologies verdes. En primer lloc, es disposa d'una pèrgola fotovoltaica situada a la coberta de l'edifici C del Campus, que alimenta uns electrolitzadors, uns equips capaços de separar les molècules d'aigua en l'aigua, l'oxigen i hidrogen. Aquest hidrogen verd, obtingut de forma totalment renovable, no emetrà emissions de gasos d'efecte hivernacle. L'hidrogen verd aconseguit serà emmagatzemat en uns dipòsits connectats directament al pis inferior de l'edifici (els dipòsits se situen a la planta coberta), on estan desenvolupant un laboratori de recerca d'hidrogen de 340 m².


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.