//Plugins sense CDN ?>
Més empreses i organitzacions es van incorporant a la gestió de la responsabilitat social, abordant des de la pròpia activitat i amb sentit de propòsit els reptes que la societat ens mostra, ja siguin relacionats amb les persones, amb el planeta o amb la prosperitat.
Quan es parla de Territori Socialment Responsable es fa un pas més, ja que es posa el focus en les aliances per contribuir entre tots els actors, empreses, entitats, administracions..., per sumar esforços per construir uns pobles i un país amb capacitat de donar resposta als seus reptes de desenvolupament sostenible.
D’aquestes aliances s’ha parlat al Seminari TSR d’aquest desembre fet a Igualada, amb un especial focus en els aspectes comunitaris, la vertebració social, el sentit de pertinença, els espais de diàleg i d’implicació social, la gestió responsable de les persones i la retenció del talent, entre d’altres.
Hi ha pres part una representació molt plural en grups de tres organitzacions: empreses petites, mitjanes, grans, micro, universitats, socials, culturals, organitzacions empresarials, organismes públics, organitzacions de recursos humans, agents promotors, etc. Així fins a cinquanta persones d’una vintena de tipologies d’organitzacions diferents, que s’han congregat avui a Igualada per conversar i teixir aliances per fer uns barris, pobles i ciutats més responsables. Ha sigut al Seminari TSR Igualada 2024, organitzat per l’Ajuntament d’Igualada i l’associació empresarial Respon.cat, amb el suport de la Diputació de Barcelona.
Aquest esdeveniment, que recupera l’esperit dels històrics seminaris de Sitges al 2007 i de Vilanova i la Geltrú al 2017, ha reunit representants d’organitzacions privades, públiques i socials per definir i impulsar accions concretes per construir Territoris Socialment Responsables (TSR).
Durant tot el matí, aquest seminari ha promogut les aliances entre organitzacions i sectors diversos, tant a nivell català com a Igualada, a partir d’un enfocament socialment responsable de cada actor i la seva contribució a construir un TSR.
Després del dinar relacional, l’activitat s’ha desplaçat a l’Adoberia Bella d’Igualada, que ha acollit la proclamació del Manifest d’Igualada per uns Territoris Socialment Responsables, així com intervencions de gran interès.
En aquesta taula rodona sobre les aliances per contribuir a fer un millor territori, Daniel Ortiz Llargués, director general Centre d’Iniciatives per a la Reinserció CIRE, ha explicat que convé desenvolupar òrgans de governança i generar espais de diàleg. M'emporto una convicció sobre el gran potencial que hi ha.Al seu torn, Laura Llucià Aguilera, presidenta d'Igualada Comerç, ha destacat que el comerç és l'ambaixador de la ciutat. Una clientela sensibilitzada és bàsic, però el comerç ha d'estar preparat. Clara Brull Sardaña, fundadora i CEO del grup CBS Quality i vicepresidenta de Respon.cat, ha remarcat que per construir un Territori socialment responsable cal lideratge i cal sentit de propòsit, tant de les organitzacions com del propi territori.
Carles Campuzano i Canadès ha parlat dels reptes socials d'un territori socialment responsable, fent incís en què arreu de Catalunya trobes gent organitzada, fet que suposa una gran fortalesa i gran densitat de capital social.
La jornada ha comptat amb la cloenda de, Rafel Oncins Pujol, president de Respon.cat i director d’RSC a Plusfresc, Joan Mateu, president de la Unió Empresarial de l’Anoia i Jordi Marcè, regidor de Promoció Econòmica i Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Igualada.
El Manifest d’Igualada per uns Territoris Socialment Responsables es divulgarà per captar adhesions a la pàgina web de TSR de Respon.cat.