TORNAR

L'igualadí Marc Bosch, que ha deixat la ciutat per fer-se agricultor, protagonitza un vídeo de la Comissió Europea

La sèrie #HistòriesUE commemora el 30è aniversari de l’adhesió amb vídeos que mostren l’impacte que té Europa en la vida dels ciutadans

Empresa
Dijous, 13 octubre 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'igualadí Marc Bosch vivia a Valldoreix i treballava en una empresa d'enginyeria fins que gràcies a un ajut de la Política Agrària Comuna (PAC) de la UE va decidir anar-se'n amb la seva família a Pontós (l'Empordà), apostar per la terra i dedicar-se a la pagesia.  La seva experiència centra un nou capítol de la sèrie #HistòriesUE que ha produït la Representació de la Comissió Europea a Barcelona per commemorar els 30 anys de l'adhesió a la UE.

Només un 6% dels agricultors de la UE té menys de 35 anys, mentre que els majors de 55 representen més de la meitat del total de persones que treballen al camp. Europa necessita els seus agricultors, no només per a garantir el subministrament d'aliments, sinó també per a assegurar la sostenibilitat ambiental i el futur de les zones rurals. Per això, un dels principals objectius de la nova Política Agrícola Comuna és impulsar la renovació generacional encoratjant els joves agricultors (de menys de 40 anys) a encetar nous negocis. És el que ha fet Bosch, un dels 1.800 joves agricultors catalans que han rebut o rebran ajuts europeus per iniciar una explotació agrícola d'aquí a 2020 en el marc del Programa de Desenvolupament Rural. A més, amb la nova PAC els agricultors menors de 40 anys que s'instal·lin per primera vegada en una explotació agrària també reben un 25% addicional al pagament bàsic durant cinc anys. En la primera convocatòria de la nova PAC, un total de 1.910 joves agricultors catalans van sol·licitar aquest ajut.

#HistòriesUE és una sèrie de vídeos que commemoren els 30 anys de l'adhesió d'Espanya a la Unió Europea amb un seguit d'històries personals protagonitzades per ciutadans i ciutadanes de Catalunya i les Illes Balears.

El vídeo, de poc més de 3 minuts, es pot veure al canal de Youtube de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona.

30 anys de projectes fets realitat 

La sèrie #HistòriesUE està formada per dotze vídeos curts que mostren el vessant més personal de l'impacte que la UE ha tingut en la vida real dels ciutadans. Des de començament d'any, i coincidint amb el 30è aniversari de l'adhesió a la Unió Europea, la Representació de la Comissió Europea a Barcelona està emetent cada mes un d'aquests vídeos. Entre els protagonistes de les històries hi ha una parella de científics que han pogut tornar dels EUA per continuar la seva recerca a Europa gràcies a un ajut del Consell Europeu de Recerca; el fundador d'una petita empresa d'innovació que ha aconseguit fons per desenvolupar un dispositiu que permeti fer viatges a l'espai o una parella formada per una igualadina i un berlinès que es van conèixer d'Erasmus i que acaben de tenir un fill.

Els protagonistes expliquen en dos minuts el seu projecte professional o vital, un projecte que d'alguna manera ha estat possible gràcies a la Unió Europea. Darrera de cada història hi ha una il·lusió personal i el suport d'algun dels diferents programes europeus d'impuls a la formació, la cultura, la recerca, el desenvolupament rural o l'emprenedoria, entre d'altres

Una "família Erasmus" igualadina ja va protagonitzar una de les #HistòriesUE

El mes de gener es va llançar el tràiler de la sèrie, i des de llavors s'ha emès la història d'en Nelson, un jove que va marxar a Brussel·les amb una beca Leonardo i que s'hi va quedar a viure; la d'Isabel Coixet, que fa referència al programa MEDIA de suport al sector audiovisual europeu; la dels fesols de Santa Pau, que han estat el darrer producte en obtenir la Denominació d'Origen Protegida europea, la de la 'família Erasmus' igualadina amb en Jacob, la Mireia i en Max; la d'en Carles Oliver, un arquitecte formenterenc que utilitza la posidònia marina com a aïllament natural; la de zero2 infinity, una empresa innovadora que ha rebut fons europeus per fer arribar un globus a l'espai; la de dos científics, l'Albert i l'Elisenda, que han tornat dels EUA a fer recerca a Catalunya gràcies a una beca del Centre Europeu de Recerca;  la de La volta, un mercat d'art KM0 que ha ajudat a reactivar el barri de Sant Narcís, a Girona; i la de la Rut Martí, una jove bagenca que va participar  en el Servei de Voluntariat Europeu a Irlanda.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.