TORNAR

La UEA posa a l'agenda les inquietuds de les dones empresàries

UEA Inquieta es va presentar amb una xerrada d’Anna Mercadé, Directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia ,

Empresa
Dijous, 14 abril 2016. 03:00. Toni Cortès Minguet.
D'un cop d'ull

Anna Mercadé, Directora de l'Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona, va ser la protagonista de la primera sessió de les "Converses Inquietes". Amb aquesta trobada es va presentar públicament UEA Inquieta, un grup de treball sorgit en el marc de la Unió Empresarial de l'Anoia, amb la voluntat de donar visibilitat i posicionar la dona empresària en la nostra societat.

PUBLICITAT

Assistents a la presentación d'UEA Inquieta

En la presentació de l'acte, el president de la Unió Empresarial de l'Anoia, Blai Paco, va manifestar que en "el món empresarial i en la societat en general, hem de trobar l'equilibri entre el món laboral i el familiar", afegint que "les organitzacions on hi ha igualtat entre homes i dones són més fortes i tenen una visió més àmplia". Blai Paco va reconèixer "el fracàs" i les dificultats que ha tingut per incorporar dones a la junta de l'entitat, una situació que ha anat millorant però que "encara és insuficient", afegint que, tanmateix, "l'equip professional de la UEA és format 100% per dones, i és un equip excel·lent, d'alt rendiment i del qual des de l'entitat estem molt satisfets".

Blai Paco, president de la UEA

Al seu torn, Guillermo Padrisa, sotsdirector general i director comercial de la Mútua General de Catalunya, patrocinador de l'acte, es va afegir a les paraules del president de la UEA, assenyalant que "malauradament, només un 10% dels alts càrrecs directius i 1/3 dels alts càrrecs de l'administració pública són dones, tot i que les dones han fet grans aportacions al lideratge de les empreses i negocis des de ja fa molts anys" afegint que UEA Inquieta "és una gran iniciativa per capgirar una situació injusta en una societat del segle XXI".

Inquietuds

L'empresària Stephanie Marko va ser l'encarregada de presentar el nou grup de treball, UEA Inquieta, i ho va fer a partir d'una contundent "diagnosi" de la situació de la dona en l'àmbit professional de la nostra societat. Stephanie Marko, empresària i mare, va fer paleses les inquietuds de les dones empresàries i directives anoienques, tot denunciant que "vivim en un món on la veu de la dona no se sent i la seva presència no es veu". Marko també va apuntar responsabilitats i deures, tot remarcant que "en un món perfecte, de plena igualtat, no existiria UEA Inqieta".

Stephanie Marko va presentar la comissió UEA Inquieta

Dona i empresa

Les paraules d'Stephanie Marko van ser una brillant introducció a la intervenció d'Anna Mercadé, Directora de l'Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona. Mercadé va obrir la seva xerrada, titulada "Dona i empresa al segle XXI", posant-se com a exemple d'una dona que, a part de la seva feina, ha de tenir cura de la seva mare gran i malalta i dels seus néts. "D'on treus les hores, em pregunten. De la son, del lleure... del no anar a i del no poder fer", va explicar, davant l'assentiment i la complicitat del públic assistent, majoritàriament format per dones empresàries.

Anna Mercadé, Directora de l'Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona

Així, Mercadé a respondre al "fracàs" del president de la UEA d'incorporar dones a la seva junta explicant que "les dones en edat de criar nens no poden participar en la societat i en la construcció d'una Catalunya diferent". "Aquesta és la societat que volem?" es va preguntar. Ella mateixa va donar la resposta, afirmant que "hem de canviar aquesta situació, i ho hem de fer tant les dones com els homes, tot i que les interessades som nosaltres. Jo sola puc anar lluny, però tots junts encara podem anar molt més lluny. Si no, repetirem una societat patriarcal com la d'ara. Hem de canviar el nostre entorn. I ho hem de fer, sobretot, pels nostres fills i néts".

Mercadé va responsabilitzar d'aquesta situació de desigualtat a "l'entorn" però també a les dones. "Les dones hem de tenir més autoestima, que és essencial per promoure el talent femení", hem de començar a fer el tomb a la situació per aquí, va explicar.

Anna Mercadé, Directora de l'Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona

La directora de l'Observatori Dona, Empresa i Economia va assenyalar que, tot i que s'han fet passos, com l'aprovació el passat mes de juliol de la "Llei d'igualtat efectiva entre dones i homes", -per unanimitat del Parlament de Catalunya, i en la qual l'observatori va participar activament-, encara hi ha mancances, com l'aprovació d'una llei de paternitat o d'una llei de quotes, que Mercadé considera essencial. "Volem meritocràcia", va manifestar Mercadé, afegint que "sense quotes no hi haurà canvis quantes més dones hi hagi a dalt, més podrem canviar el nostre entorn, les maneres de fer, els horaris..."

Un moment de la presentació de la UEA Inquieta

Anna Mercadé va cloure la seva intervenció manifestant que "hem de donar el tomb a aquesta situació, empenyent tots junts, fent lobby, si no no ho aconseguirem".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.