TORNAR

Més del 36% de la facturació a l'Anoia procedeix de la indústria de la comarca

A diferència d’altres comarques, les empreses més grans de l’Anoia estan disperses pel territori i no es concentren a la capital de comarca

Empresa
Diumenge, 31 desembre 2023. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

A l'Anoia el 36,4% de la facturació de la comarca procedeixen d'empreses dedicades a la indústria. A la comarca es facturen 4.775 milions d'euros de 1818 empreses anoienques.

Dels 1.738 milions d'euros facturats per la indústria; 362 milions procedeixen del paper i arts gràfiques; 305 milions de la indústria de fabricació de vehicles de motor i altres materials de transport; i 300 milions del tèxtil, confecció, cuir i calçat.

Entre els diversos municipis anoiencs, Igualada concentra més d'una quarta part de la facturació total del teixit empresarial. Concretament, entre les 900 empreses del municipi facturen 1.256 milions d'euros.

Tot i això, a diferència d'altres comarques, la capital de l'Anoia no és el punt on les empreses generen un major volum de negoci sinó que les empreses més grans de la comarca estan disperses per la geografia de la comarca. De les deu primeres empreses amb major volum de facturació, tres estan a La Pobla de Claramunt, dues a Santa Maria de Miralles, dues a Òdena, una a Masquefa, una a Calaf i una a Igualada. Santa Maria de Miralles (facturació acumulada de 853 milions d'euros), on té ubicada la seu el grup Petromiralles, és el municipi de la província que genera una major facturació per càpita, amb més de 6 milions d'euros per habitant.

Un total de 5 empreses de l'Anoia figuren entre les 250 de la província amb major volum de negoci: concretament Aldi Masquefa Supermercados (posició 55 en el rànquing), Petromiralles 3 (posició 60), Petromiralles (63), Snop Estampación (163) i Unión Industrial Papelera (233).

Les empreses amb seu social a l'Anoia van recuperar el 2021 el volum de negoci prepandèmia amb un increment del 26,8% en la seva facturació, augment que dobla el registrat en el conjunt de la província de Barcelona (13,3%).


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.