TORNAR

Una quarantena de docents de secundària i formació professional participen del “Escola d’Empresa” de la Fundació UEA

Empresa
Dijous, 12 setembre 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

Conèixer la realitat empresarial, el context industrial, les empreses, les sortides professionals, les necessitats de personal i entaular un debat enriquidor entre docents i empreses va ser l’objectiu de la 1a edició de “Escola d’Empresa” de la Fundació UEA.

Aquest 5 de setembre l’entitat acollia una quarantena de professors i professores de secundària i formació professional d’Igualada i comarca en el que va ser la primera jornada de formació de formadors.

La jornada va comptar amb una primera intervenció per part de la coordinadora de la Fundació, Anna Marsal, qui va traslladar als assistents una radiografia del context empresarial i industrial del territori, amb dades i necessitats concretes. Va seguir una taula rodona que va comptar amb la participació de Míriam Pujol, consellera delegada de Calaf Grup, Néstor Ramírez, gerent de ABC Global Solutions i Blai Paco, Director Desenvolupament de Negoci d’Oreka IT. Van compartir la seva experiència i opinió al voltant del dia a dia de l’empresa, les oportunitats laborals, les pràctiques i l’interès en els joves de la comarca, i es va completar amb un interessant debat amb la participació dels i les docents assistents.

La darrera part de la jornada va consistir en una visita a empresa. Es van fer quatre grups entre el professorat i es van visitar les empreses Stikets, Punto Blanco, Transports Bernadet i ABC Global Solutions, una manera pràctica, propera i dinàmica de conèixer realment el dia a dia empresarial, els seus processos, productes i serveis, i la diversitat de perfils professionals que hi treballen.

Amb aquesta iniciativa la Fundació UEA obre una altra porta de col·laboració i implicació amb els centres formatius de la comarca en aquesta voluntat d’apropar escola i empresa i facilitar el coneixement de la realitat de la comarca per tal que els joves, i en aquest cas els seus orientadors, puguin tenir major coneixement a l’hora de valorar i decidir “què estudiar” o “en quines feines podria imaginar-me en un futur”.

Els i les docents participants a la sessió van celebrar la iniciativa valorant molt positivament aquesta obertura del teixit empresarial, la proximitat i la bona voluntat així com els coneixements compartits i les inquietuds i dubtes que els mateixos empresaris els van traslladar. Van trobar-lo un un intercanvi de parers molt positiu que fa molt més planer, proper i senzill el contacte per futures pràctiques i possibles vinculacions dels alumnes amb les empreses.

La primera edició de “Escola d’Empresa” donava el tret de sortida a un nou curs escolar en què la Fundació UEA té a punt d’arrencar el Professions de Futur amb moltes accions i propostes per a les escoles, i el RMOU, per a aprofitament de material d’empresa per als centres educatius. Totes les accions estan obertes a la participació de centres educatius i empreses.

La Fundació UEA vol agrair la participació de les diferents empreses en aquesta acció així com als centres formatius, amb qui comparteixen aquesta voluntat de sumar pel futur de la comarca, els seus joves i les seves empreses.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.