//Plugins sense CDN ?>
Des de la Generalitat s'ha valorat de manera positiva l'interès de les empreses per concórrer al concurs, i s'ha recordat que ara s’obre un període de tres mesos durant el qual una comissió de selecció analitzarà i valorarà cadascun dels projectes. Aquesta comissió està formada per dos membres del Departament d’Economia i Finances, dos membres del Departament de Medi Ambient i Habitatge, dos membres del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, i dos membres proposats pels consells comarcals corresponents a cadascuna de les 7 ZDP.
Les contrapartides
En aquest sentit, el Consell Comarcal de l'Anoia ja va realitzar algunes gestions el passat mes de juliol, quan es va reunir amb les empreses interessades i amb els alcaldes dels municipis de Pujalt, Calonge de Segarra i Castellfollit de Riubregós per fer-los saber les demandes del territori.
Segons informa la Generalitat, l'aspecte que pot aportar més puntuació en el concurs és precisament l'impacte socioeconòmic del parc eòlic (màxim 45 punts d'un total de 100); en aquest àmbit es tindrà en compte les compensacions per a municipis i propietaris, la creació de llocs de treball, les inversions en infraestructures i les actuacions d’R+D+I.
Cristina Domènech
Sant Genís
29 de setembre 2010.09:55h
O sigui que després de la bombolla immobiliària, li donem la benvinguda a l’especulació eòlica, amb l’agravant de que destruim un paisatge al que TOTS hi tenim dret. Magnífic, la comarca de... Llegir més l’Anoia inundada de parcs eòlics mentre els aparadors del Zara estant molt ben il.luminats fins altes hores de la nit.
L’argument de la sostenibilitat és una de les noves morals a les que ens hem de sotmetre per ser políticament correctes i jo crec que és una falsa sostenibilitat: hi ha un excés de consum, no una manca de producció d’energia. Reduïm el consum, descobrim el nostre sostre, adaptem-nos a les nostres possibilitats i deixem el paisatge en pau.