TORNAR

El sector químic es vol consolidar a la comarca

Anàlisi dels sectors empresarials de l’Anoia (8): Químic

Empresa
Dijous, 1 desembre 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El sector fa pinya, entre d’altres, en la necessitat d’assessorament en temes de noves normatives o a mostrar a la ciutadania la seguretat i l’elevada regulació i control que segueix.

OTGER GABARRÓ

El sector químic anoienc busca continuar creixent a la comarca per tal de consolidar-se com a sector fort i arribar als alts nivells de facturació que presenten altres comarques de Catalunya on el sector químic n’és el referent econòmic. El sector està resistint  bé la crisi econòmica que s’està vivint mantenint facturació, activitat i llocs de treball.

Dins d’aquest sector, a la comarca hi trobem, principalment, empreses de fertilitzants, comercialitzadores de productes, productors de vernissos d’ús industrial, detergents per al sector professional, dipòsit i gestió de residus perillosos, fabricació i comercialització de productes per a la indústria de la pell, transport i emmagatzematge de productes químics. Com qualsevol sector, el químic anoienc necessita coordinació i cooperació entre les seves empreses, i és per això que recentment uns quants empresaris del sector van veure la “necessitat de crear un grup de treball entre les empreses del sector i posar en comú necessitats, possibilitats i i intentar trobar solucions conjuntes”, en paraules de Xavier Bustos, adjunt a gerència de Comercial Godó i membre de junta de la Unió Empresarial de l’Anoia, referint-se a la recent creada sectorial UEA Química, de la qual també és integrant. La primera actuació de la nova sectorial es va produir el passat 9 de juny, quan es va celebrar el Fòrum Empresarial Químic, on es va convocar  29 empreses del sector de la nostra comarca i que després ha propiciat les primeres trobades de treball i coordinació entre les empreses.

 

La reunió va posar sobre la taula, entre d’altres coses, una demanda important del sector, que és la urgència de millorar el manteniment del polígon de Les Comes. En aquest sentit, Xavier Bustos creu en “una demanda transversal” que no només afecta al sector químic, el fet de “connectar el polígon de Les Comes a la depuradora de les adoberies”, ja que considera que és “una infraestructura infrautilitzada que obliga a cadascuna de les empreses de Les Comes a disposar de les seva depuradora d’aigua”.

Una altra necessitat fonamental del sector, i on també van coincidir els empresaris, és en el tema de la formació, i és per això que Bustos afirma que des de la UEA Química es vol “incentivar la col·laboració entre el sector formatiu i l’empresarial”, així com “fomentar que els nois i noies de la comarca apostin per aquests estudis i tinguin com a punt de mira quedar-se a treballar a les nostres empreses”.

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.