TORNAR
PUBLICITAT

La Unió Empresarial de l'Anoia apropa el món de l'empresa a les escoles

Espai patrocinat per

Amb la tercera edició del programa ”Les professions del futur”

Empresa
Dilluns, 8 octubre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Unió Empresarial de l'Anoia, degut a l'èxit de les edicions anteriors, torna a realitzar per tercer any consecutiu el programa "Les professions del futur", un projecte educatiu que té com a principal objectiu "donar a conèixer la realitat empresarial de la comarca a les escoles i instituts de l’Anoia".

PUBLICITAT

El projecte va nèxier fa tres anys de la mà dels sectors econòmics de la Unió Empresarial de l’Anoia: empreses del sector químic, del metall, del paper, de la logística... Sectors que vertebren la xarxa empresarial de la comarca, però que comparteixen la inquietud pel futur de l’empresa i la indústria de l’Anoia. Junts, volien donar a conèixer i començar a apreciar i valorar el teixit industrial de casa nostra.

El programa "Les professions del futur" inclou xerrades a les escoles i visites a les empreses de la comarca perquè "els joves puguin copsar la realitat del món laboral i empresarial de ben a prop i en aquest sentit, els joves coneixen els sectors econòmics i emergents, però també, els més arrelats; aprenen a sensibilitzar-se amb l’existència de les nostres empreses i a palpar la importància de formar-se en oficis i sectors consolidats a la comarca" expliquen els organitzadors.

La iniciativa s'emmarca en el full de ruta sorgit del II Fòrum Empresarial de l’Anoia, organitzat i realitzat per la UEA, en el qual va quedar palesa "la necessitat que l’educació, l’ensenyament i el creixement tenen molt a dir per generar talent a la comarca i, retenir-lo. Com? Apostant pels treballadors del futur, els joves. Aquesta és una de les conclusions publicades al document II Empresa i Progrés, Talent Capital Anoia -emès en aquest fòrum- i on també va quedar demostrat que existeix un desconeixement de la realitat empresarial de la comarca, que les possibilitats de futur hi són, però des de la societat no s’és prou conscient de tot el que la comarca ofereix a nivell formatiu" assenyalen des de la Unió Empresarial de l'Anoia.

En aquest sentit, aquest projecte educatiu referma "l’aposta de l’entitat empresarial per retenir el talent: facilitar la millora i la preparació de la població activa, millorar l’acompanyament dels joves i que en definitiva, hi hagi un increment i millora de la relació contacte escola-empresa, un eix bàsic per aconseguir que l’evolució del sistema educatiu i el món empresarial i laboral a l’Anoia estiguin alineats en un avenç conjunt" afegeixen des de la UEA.

L’entitat empresarial fa una crida als centres educatius perquè s’hi adhereixin. Aquest programa és obert a tots els centres educatius i formatius d’arreu de la comarca de l’Anoia, que poden integrar-s’hi o bé a través de la patronal anoienca, o a través del programa AIRE del Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Igualada. En aquests moments, més de 40 empreses anoienques estan implicades en ensenyar el teixit industrial als més joves i des de la UEA es fa una crida als centres educatius perquè s’hi adhereixin en aquest projecte.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.