TORNAR

Urbanisme aprova el pla per a la instal·lació de l'empresa Carreras a Masquefa

La implantació d’una firma logística ocuparà tot el sector de Can Bonastre

Empresa
Dissabte, 4 juny 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Amb el vist-i-plau definitiu, l'empresa aragonesa, amb 1.300 treballadors, es podrà implementar a la superfície industrial de Can Bonastre, de 174.771 metres quadrats. El fet que tot l'àmbit pertanyi a un únic propietari facilitarà previsiblement el seu desenvolupament.

La Comissió territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central aprovava definitivament aquest divendres el Pla parcial urbanístic del sector industrial de Can Bonastre, a Masquefa, que permetrà desenvolupar aquesta àrea, on s'instal·larà el Grup Logístic Carreras. Can Bonastre se situa a Masquefa, al límit amb el terme municipal de Piera, i és de fàcil accés. L'àmbit limita pel sud-est amb la urbanització del Maset i a ponent, ja dins del terme de Piera, amb el sector urbanitzable de Can Cairot, on s'emplacen unes instal·lacions de l'empresa Prefabricats Pujol. Can Bonastre és l'únic sector industrial previst al planejament vigent de Masquefa que encara no s'havia desenvolupat i, per tant, l'únic emplaçament possible per acollir noves activitats.

Impuls a l'activitat econòmica

El sector industrial té una superfície de 174.771 metres quadrats i es preveu la instal·lació d'una única activitat logística en parcel·la gran del Grup Logístic Carreras. Es tracta d'una companyia amb 1.297 treballadors i una estructura comercial i operativa present a tota Espanya i a la Unió Europea. Els últims anys ha aconseguit uns beneficis de 178 milions d'euros. Ofereix serveis d'emmagatzematge i distribució de mercaderies, operant amb una tecnologia molt avançada que requereix d'instal·lacions de grans dimensions.

Integració paisatgística i cura de l'entorn

El Pla promourà l'adaptació de la urbanització del sector a la seva morfologia natural i donarà un tractament natural als talussos que es puguin generar. Igualment, s'ordenaran les vores per delimitar clarament la frontera amb els sòls no urbanitzables i es preveurà una franja d'espais lliures que actuarà com a element de transició. També es vetllarà per la preservació del Turó del Cairot i el torrent de la font del Maset. L'àmbit tindrà un espai qualificat d'equipaments que acollirà un aparcament amb serveis per a transportistes.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.