//Plugins sense CDN ?>
Aquesta activitat s'emmarca també dins el projecte del Parc Agrari de la Conca d'Òdena, impulsat des de l'ens comarcal, que treballa per afavorir el desenvolupament d'un model agroalimentari basat en la qualitat i la proximitat. En aquest sentit, un dels seus actors clau són els agricultors i ramaders i l'agroindústria transformadora que estan assentats al Parc Agrari de la Conca d'Òdena.
Poda d'oliveres, mètode Tomàs Llop
La primera sessió es farà dissabte, 19 de març, de 9 a 14 h, a la finca Cal Sant Miquel Montserrat, al Bruc. Porta per títol "Poda d'oliveres, mètode Tomàs Llop", i anirà a càrrec d'ell mateix. Aquest mètode de poda natural trenca amb els criteris convencionals de la poda i aconsegueix mantenir una elevada productivitat, minimitzant la incidència de malalties i plagues.
Aprofitaments hídrics i línies clau
La segona formació es farà el dissabte, de 9:30 a 14 h, a Cal Grimau, a l'Espelt, Òdena, amb el títol "Aprofitaments hídrics i línies clau", a càrrec de Juan Pedro, de La Casa Integral. La sessió servirà per conèixer com es poden dur a terme accions que contribueixin a aprofitar els recursos hídrics disponibles, en un context de períodes de sequera més intensos i perllongats.
Combinació de cultius, elecció d'espècies i varietats més adaptada, i permagricultura
La tercera es farà 'endemà diumenge, 27 de març, de 10 a 13 h a Can Mercaderet - la Mallola, al Saió, Santa Margarida de Montbui, amb el títol "Combinació de cultius, elecció d'espècies i varietats més adaptada, i permagricultura". Sergio Caballero, de Mas de les Vinyes, serà l'encarregat de la formació, que mostrarà com incrementar la resiliència i la viabilitat de les petites i mitjanes explotacions agrícoles escollint espècies i varietats altament adaptades a les condicions ambientals locals i combinant-les de forma òptima. També es tractarà el maneig de l'explotació per reduir-ne les necessitats de recursos, per millorar-ne l'estructura del sòl i per incrementar-ne la biodiversitat i les funcionalitats.
Control i gestió de plagues i malalties en eco, centrat en horta i petites plantacions de fruiters
Finalment, la quarta i darrera formació es farà dimecres, 6 d'abril, de 9 a 14 h, a la seu del col·lectiu Eixarcolant, a Jorba. Bàrbara López, de Desocarrel, donarà les claus per al "Control i gestió de plagues i malalties en eco, centrat en horta i petites plantacions de fruiters", que és un dels elements principals a tenir en compte per assolir una bona productivitat i qualitat. A la formació es mostraran diferents eines de diagnòstic, seguiment i control de plagues en horta i fruiters.
Inscripcions
Les formacions són gratuïtes i les places són limitades, donant prioritat d'inscripció als productors censats a la Xarxa de Productes de la Terra. Les inscripcions es poden fer a través d'aquest formulari.
La Xarxa Productes de la Terra és un ens de la Diputació de Barcelona, que acull empreses productores i elaboradores de productes alimentaris de les comarques de la demarcació de Barcelona i ofereix diferents serveis: des d'assessorament sobre subvencions, ajuts, comercialització, recerca de finançament o gestió empresarial, fins a una borsa de formació amb cursos especialitzats per al sector i suport en la promoció i millora de la comercialització.