//Plugins sense CDN ?>
La Fundació Blanquerna i el 4D Health han signat un conveni de col·laboració en l'àmbit de la formació i la investigació. La tinent d'alcalde d'Igualada, Àngels Chacón, assegura que aquest acord no va en detriment de les connexions amb la Universitat de Lleida, ja que "són àmbits territorials diferents". Sobre la competència amb altres centres, Chacón subratlla que "no competim amb ningú, perquè el nostre equipament és completament diferent i no s'ha de quantificar tampoc".
Uns 300 estudiants de la facultat de Ciències de la Salut de Blanquerna passaran cada curs per fer les pràctiques al 4D Health. El centre de simulació 4D Health i la facultat de la Universitat Ramon Llull (URL) han signat un conveni de col·laboració perquè els universitaris puguin realitzar simulacions mèdiques al centre igualadí. El degà de la facultat, Màrius Duran, i el director general de la Fundació Blanquerna Andreu Ibarz, ja havien estat dilluns al centre d'innovació per la salut 4D Health per assistir a una simulació i conèixer de primera mà el potencial de les instal·lacions.
Entre els objectius d'aquest conveni es troba el d'intensificar les relacions entre la Universitat i el món professional, tant en l'àmbit de la recerca i la investigació científica i tècnica, com en l'àmbit de la formació teòrica i pràctica dels estudiants, els professionals i de la població en general. L'alcalde igualadí afirma que l'acord "és un pas més per consolidar Igualada com a ciutat especialitzada en estudis universitaris en l'àmbit de la salut". La primera tinent d'alcalde i directora executiva del 4DH Àngels Chacón agraeix "l'obertura de mires de Blanquerna per introduir nous mètodes d'aprenentatge" i assegura que es treballarà amb més universitats, a més de la Universitat de Lleida amb qui el centre col·labora des dels seus inicis.
Per la seva banda, el degà de la facultat Màrius Duran destaca "la qualitat de les instal·lacions del 4DH i el lideratge, que el fan un centre de simulació únic" i s'ha mostrat convençut que la formació dels alumnes farà un salt importantíssim després de fer pràctiques al 4Dh, ja que els permetrà adquirir habilitats i competències que després podran portar a la pràctica amb pacients reals. Duran considera que "hi ha un progrés molt important dels estudiants amb la simulació mèdica" i que "la distància entre Barcelona i Igualada" no és un handicap.