//Plugins sense CDN ?>
Com ve essent habitual els darrers anys, la xifra d'estudiants de la comarca que han superat la selectivitat s'ha elevat per sobre del 95%. Aquest 2017, un 95,7% dels joves que es van examinar van aprovar la prova d'accés a la universitat.
Dels 395 estudiants de la comarca que fa mig mes es presentaven a les proves d'accés a la universitat, 379 han reeixit en el seu objectiu. Un percentatge per sobre de la mitjana catalana, 95,71% per 95,14, i també per sobre de les comarques veïnes de la demarcació de Barcelona, com el Bages, l'Alt Penedès o el Baix Llobregat. Uns números satisfactoris però inferiors als de fa un any: aleshores, l'índex d'aprovats es va elevar al 98,3%. Les xifres les donava a conèixer aquest dijous la Generalitat, per bé que encara no havien arribat als centres.
En el cas anoienc, no hi ha hagut cap estudiant que hagi estat per sobre del 9 de mitjana, el que s'anomena un estudiant distingit. La mitjana de les notes de les proves d'accés a la universitat han estat de 6,269 amb una diferència de quasi un punt sobre la mitjana dels expedients, 7,25. A diferència de fa un any, la nota mitjana de la comarca ha estat per sota de la catalana, que enguany ha estat de 6,448. Un dels factors per aquesta sensible davallada, l'examen de filosofia, que ja diversos mitjans han assenyalat com la bèstia negra d'aquestes PAU. La dificultat de les dues opcions -Locke i Nietzsche- en una matèria "amb un alt nivell de subjectivitat" segons professors dels instituts, "han repercutit en notes molt baixes. Notes que no fan cap favor a fer més popular i entenedora aquesta assignatura. Cal revisar l'estructura de la prova i aquells que fan els exàmens han de ser més realistes".