TORNAR

Alumnes del Badia i Margarit van al País Valencià a cantar en un cor de 1.300 joves

Els igualadins participen per primer cop a ’Com Sona l’ESO’

ensenyament
Dimarts, 9 maig 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Un grup de 13 nois i noies d'Igualada es desplacen a Altea, al País Valencià, per participar per primer cop a 'Com Sona l'ESO'. Els joves, de l'Institut Badia i Margarit, han assajat durant mesos la seva participació en una cantada que porta 18 edicions i que en aquesta ocasió té com a tema 'Frankenstein a la platja'.

Una enrevessada creació argumental de tocs filosòfics sobre com un cor de més d'un miler de persones accepta l'encàrrec de convertir-se en obra d'art és el fil de la cantada d'enguany de 'Com Sona l'ESO'. Es tracta d'una trobada anual de secundària impulsada per professors valencians que acaba amb un concert conjunt d'unes 1.400 persones. Hi ha diversos centres catalans que hi prenen part i enguany, per primer cop, un d'Igualada, el Badia i Margarit. La idea d'aquesta participació ha partit del professor de música, Pepe Falgàs, valencià, que ja coneixia aquesta cantada i hi havia participat estant a Molins de Rei. L'expedició del Badia i Margarit marxarà dimecres a la matinada i estarà tres jornades a Altea, assajant, fins el concert final la nit de divendres.

Dos dels 13 alumnes que es desplaçaran a Altea; ell, Haley, serà ballaríDe l'institut, que va néixer el 2015, hi van 13 alumnes, un d'ells com a ballarí mentre els altres estaran en un cor amb 1.300 estudiants més. Són nois i noies de Segon d'ESO que han estat seleccionats "per les seves bones notes i comportament". Dels instituts novells, la quota màxima és d'una quinzena d'alumnes, mentre que els més veterans, n'hi acudeixen una cinquantena. S'han fet càstings d'actors i ballarins a instituts de Catalunya, País Valencià i Balears i aquest jove del B i M se n'ha sortit.

Pepe Falgàs destaca que "hem treballat molt i aquesta darrera setmana hem augmentat el ritme d'assajos. Anem 'apurats'" per prendre part en la cantada. Es tracta d'una obra creada i pensada només per aquesta trobada. 'Frankenstein a la platja' s'estrenarà el divendres 12 de maig a les 10 de la nit. Fins aleshores, amb unes 1.400 persones de tots els Països Catalans estaran convivint a Altea, amb sessions d'hores i hores d'assajos i algunes novetats, com "la mostra de balls que farem el dimecres al vespre" on els igualadins tenen preparats ja algunes danses "com per exemple una polca".

El professor de música va tenir els seus dubtes sobre si embarcar l'institut en la cantada, però es va decidir, entre d'altres motius, perquè "sóc d'Altea i val la pena viure-ho al meu poble". Ara, serà un dels que anirà cap a terres alacantines. Partiran dimecres a la matinada per tres dies molt intensos que acabaran amb un ball de disfresses.

 

 


2 Comentaris

M

Marisol

Igualada

10 de maig 2017.22:34h

Respondre

Doncs sí, enhorabona, per la iniciativa i l’esforç de docents i alumnes ! estic segura que aquesta experiencia els enriquirà moltíssim (a més, què millor que música i ball? el... Llegir més llenguatge artístic arriba a tothom, tant els qui l’interpreten com als qui el reben)

f

fanni

9 de maig 2017.16:02h

Respondre

Enhorabona als artistes i a tot l’institut.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.