//Plugins sense CDN ?>
L'Escola de l'Ateneu entrarà en breu en negociacions amb la Generalitat de Catalunya per integrar-se a la xarxa pública de centres. La presidenta de l'entitat, Mireia Claret, referma que engegaran aquest pas però que no volen sacrificar aspectes de la idiosincràsia de l'entitat i del col·legi.
A partir del curs 2020-2021, l'Escola de l'Ateneu pot passar a formar part de la xarxa pública i, per tant, ser la sisena escola d'aquest tipus a Igualada. Els Patronat que gestiona la Fundació -de la que en depèn l'escola- va acordar per unanimitat iniciar el procés de negociació amb el Departament d'Ensenyament de la Generalitat per acollir-se al decret que es promulgava fa unes setmanes i que permet que un centre concertat passi a ser públic. La presidenta Mireia Claret afirma que "teníem el convenciment que fer aquest pas era el millor per continuar amb la filosofia de l'Ateneu i poder mantenir el nivell educatiu" però condicionarà l'acord amb una línia vermella: trobar una fórmula per mantenir la plantilla de docents "que al cap i a la fi són l'essència del nostre projecte pedagògic".
Així mateix, l'entitat va transmetre als pares i mares i membres de la comunitat educativa que la integració a la xarxa d'escoles públiques casava amb el que era l'Ateneu: "no entenem el creixement personal que no passi per la millor educació possible. Som l'Ateneu Igualadí de la Classe Obrera i per tant entenem que una escola pública és la que pot oferir l'ensenyament a tothom per igual, independentment de la seva classe social".
Es tracta d'una oportunitat per "assegurar la continuïtat del projecte pedagògic i de mantenir la plantilla de mestres i personal docent. En els 40 anys que portem des de la recuperació de l'escola ha canviat molt tot i ens hem d'adaptar als canvis. Volem garantir l'accés a tothom a un projecte innovador i que tingui els recursos econòmics de la Generalitat".
En aquest sentit, Mireia Claret, defensa la postura d'acollir-se a aquest decret també per les possibilitats de formació contínua per als docents que brinda la Generalitat. En canvi, s'hauran de fer adaptacions en altres aspectes com la sisena hora, una de les diferències entre els centres de la xarxa concertada i la pública. Les escoles concertades depenen molt de les inscripcions i en períodes de recessió han patit. S'ha de resoldre, afirma la presidenta, "la qüestió de com s'integra la llar d'infants. Ara mateix estan vinculades llar i escola. I també volem que es mantingui el vincle entre l'entitat de l'Ateneu i el centre escolar". Són temes que s'hauran de posar sobre la taula en les reunions amb la Generalitat, que ara mateix té uns 20 casos d'aquesta naturalesa per tractar.
Òscar
Igualada
28 de juliol 2019.23:55h
Em sembla que no tenen una idea massa acurada. Ells han decidit fer el pas, però les normes no les posen a l’Ateneu sinó a la Generalitat.