Ja fa molts anys que les escoles van deixar de fer "gimnasia" per passar a realitzar classes d'educació física. Ara, les Escoles de l'Ateneu proposen un altre model en aquesta matèria
L'Escola de L'Ateneu s'ha proposat entendre l'educació física com una àrea on es realitza un treball integral dels nens i nenes: la dimensió de l'activitat física (aquella més motriu), d'hàbits saludables, de l'expressió i la comunicació social i del joc motor i el temps de lleure com un tot, sense deixar de banda l'afectivo-social que ja hi apareix implícita en les relacions que si estableixen. Per trencar amb aquests tòpics (el predomini d’allò individual per damunt d'allò col·lectiu) aquestes primers setmanes de curs s'han afrontat des d'una perspectiva del joc cooperatiu.
Un dels exercicis proposats
Es tracta d'un repte que només es pot superar amb la participació activa de tots els membres del grup i que, si només el poden aconseguir una part dels components del grup, no és cooperatiu. A més, cal tenir un objectiu clar a aconseguir. Un repte per a practicar a casa pot ser "construir entre tots una figura. Ara bé, heu de saber que per cada peu que estigui tocant a terra us donarà 3 punts, i per cada mà 1 punt. Si es recolza qualsevol altra part del cos a terra la puntuació que obtindreu serà de 9 punts. Una vegada coneixeu les puntuacions es proposa el següent repte: construir una figura que sumi com a màxim 8 punts".