TORNAR

El Campus Universitari Igualada-UdL obre la convocatòria dels 19ens Premis Igualada Recerca Jove

Com a novetat, enguany s’incorpora un nou premi al millor treball de recerca dins de l’àmbit específic de la química

ensenyament
Divendres, 23 febrer 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

Ja s’ha obert la convocatòria per als Premis Igualada Recerca Jove que tenen l’objectiu de promoure l’esperit de recerca entre l’alumnat de batxillerat, cicles formatius de grau superior i de la modalitat artística de cicles formatius de grau mitjà de la comarca de l’Anoia i reconèixer el seu esforç en l’elaboració dels treballs de recerca, així com la tasca dels seus tutors i tutores. Enguany els guardons arriben a la seva dinovena edició i els convoca el Campus Universitari Igualada-UdL, amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, el Rotary Club Igualada, l’Ateneu Igualadí, la Fundació Unió Empresarial de l’Anoia i el Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada.

Poden optar als guardons tots els estudiants matriculats el curs 2023 – 2024 en un centre d’ensenyament secundari de l’Anoia que aquest curs finalitzen els estudis de batxillerat, cicles formatius de grau superior (CFGS) i cicles formatius de grau mitjà (CFGM) de l’àmbit artístic. Els treballs de recerca han d’haver estat realitzats de forma individual, per un únic autor o autora.

Com ja és habitual en les darreres edicions, els premis tenen tres categories: la científica i tecnològica, la humanística i social, i l’artística, totes tres dotades amb un primer premi -un obsequi valorat en 300 euros i un viatge de quinze dies a un camp internacional de joventut Rotary a un país europeu que atorga l’Ajuntament d’Igualada i Rotary Club Igualada-; un segon premi -un obsequi valorat en 150 euros que atorga la Universitat de Lleida-; i un premi per al millor treball de recerca d’àmbit local entre els projectes que fan referència a Igualada i la Conca d’Òdena -150 euros que atorga l’Ateneu Igualadí-.

A més, aquest any s’estrena un nou premi dins de la categoria d’àmbit científic i tecnològic: Premi al millor treball de recerca dins de l’àmbit específic de la química. Aquest estarà dotat fins a 800€ per a la matrícula dels estudis a seguir o l’import de la matrícula de primer curs al grau en Enginyeria Química al Campus Universitari d’Igualada-UdL o de qualsevol altre grau o cicle formatiu de química fins a un màxim de 1300€. Aquest premi serà aportat per la Fundació UEA.

Els centres educatius han de seleccionar els treballs i presentar-los fins al 18 d’abril en el cas de batxillerat i fins al 5 de juny en cas de treballs de cicles formatius de grau superior i de la modalitat artística de cicles formatius de grau mitjà. Podeu consultar les bases de la 19a edició dels Premis Igualada Recerca Jove i accedir al formulari d’inscripció dels treballs a la web del Campus d’Igualada.

L’acte de lliurament dels guardons serà públic i tindrà lloc el dimarts 20 de juny del 2024 a les 6 de la tarda a la sala d’actes del Campus Universitari Igualada-UdL (Av. Pla de la Massa, 8). Totes les persones guardonades hauran de presentar breument el seu treball durant l’acte d’entrega. 

Aquest dimecres, 21 de febrer, s’ha fet la presentació de la 19a edició dels premis amb representants de les entitats impulsores. Hi han assistit Carles Capdevila, delegat del rector pel Campus Universitari Igualada-UdL; Carlota Carner, tercera tinent d'alcalde i regidora d’Universitats de l'Ajuntament d'Igualada; Joan Mateu, president de la Fundació UEA, Joan León, president de Rotary Club Igualada; Mireia Claret, presidenta de l’Ateneu Igualadí; Xavier Barberà, president del Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada.

Durant l’acte, Carles Capdevila ha posat en valor “l’exemple de col·laboració de totes aquestes institucions i entitats des de fa dinou anys per premiar l’esforç dels estudiants”. Capdevila també ha reconegut “la gran tasca que fan els tutors i tutores”. En la mateixa línia, la regidora Carlota Carner ha destacat que els Premis Igualada Recerca Jove “són un reconeixement al talent, el sacrifici i l’excel·lència que tenim al territori” i ha afirmat que Igualada és “una ciutat que aposta pel coneixement”. Per la seva banda, Joan Mateu, president de la Fundació UEA, s’ha mostrat orgullós de poder participar en aquesta iniciativa “la nostra voluntat és impulsar les vocacions industrials i que els estudiants coneguin quines feines i empreses hi ha al territori per no haver de marxar a fora”.

En la darrera edició els premis d’àmbit local van ser atorgats a Roser Figueres, Nil Mercader i Maria Elna Güell, tots ells per projectes que estudiaven aspectes d’Igualada. Els primers premis van ser: en l’àmbit científic i tecnològic, Berta Claramunt; en la modalitat humanístic social, se’l va endur Nil Mercader i l’artístic el va rebre Maria Elna Güell. En la mateixa cerimònia, Marcos Rastrilla va ser guardonat amb el 6è premi Pere Carles amb el millor treball final de grau en l’àmbit de les enginyeries del Campus Universitari Igualada-UdL.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.