TORNAR

CCOO demana a la Generalitat la creació d'un cicle d'FP en arts gràfiques i paper a Capellades

ensenyament
Dilluns, 30 octubre 2023. 15:09. Redacció AnoiaDiari.

CCOO Anoia torna a demanar a la Generalitat que aposti per oferta formativa pública (cicles formatius de grau mitjà i superior) de la família professional de les arts gràfiques i el paper.

Aquesta és "una llarga reivindicació sindical per millorar les capacitats productives de les empreses de la nostra comarca i, en especial, a la vila de Capellades i el seu entorn, que concentren bona part de la indústria d'aquest sector".

Segons la comissió, "aquestes empreses viuen un moment d'expansió i d'intensa creació de llocs de treball, amb la implantació de firmes punteres a l'Anoia. Però la manca de professionals qualificats/ades és un problema endèmic, fins i tot arribant a fer-se la competència entre elles per captar talent".

L'FP a aquest sector contempla 4 cicles de grau mitjà: Impressió Gràfica; Impressió Gràfica, perfil professional en 'Converting'; Postimpressió i Acabats Gràfics, i Preimpressió Digital. D'altra banda, els dos cicles de grau superior existents són Disseny i Edició de Publicacions Impreses i Multimèdia i Disseny i Gestió de la Producció Gràfica. Cap d'aquests cicles s'està oferint avui dia a un centre públic d'FP anoienc, fet que obliga als i les estudiants interessats a fer desplaçaments a altres comarques.

CCOO proposa aglutinar i compartir les instal·lacions del Museu Paperer de Capellades amb l'Institut Molí de la Vila o algun centre proper de la mateixa comarca. "Això facilitaria les possibilitats de poder iniciar alguns dels cicles d'FP tan necessaris per a l'Anoia".

El passat 6 d'octubre, el Govern de la Generalitat convocava la Conferència Prospectiva 2023-2026 per alinear l'oferta d'FP amb les necessitats del teixit productiu. CCOO consideren "molt positiva l'aposta del Govern i de l'Estat per l'FP, però hem de denunciar la lentitud en la posada en marxa i les dificultats en harmonitzar oferta formativa i demandes que necessita el nostre teixit productiu al territori.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.