//Plugins sense CDN ?>
L'Escola Àuria d'Igualada ha estat premiada al mSchools Mobile Learning Awards 2017. Són uns guardons organitzats per Mobile World Capital Barcelona dins el marc de l'esdeveniment anual més important de la indústria mòbil, el Mobile World Congress. Els Learning Awards reconeixen els projectes més innovadors de docents i escoles de Catalunya a través de l'ús de la tecnologia mòbil a l'educació.
El Sistema Solar ensenyat amb un prisma molt diferent. Aquesta va ser una de les iniciatives dels professors de l'Escola Àuria d'Igualada, donar a conèixer els alumnes els planetes del nostre entorn a través de la realitat augmentada. Un projecte per a un alumnat amb necessitats especials que ha reeixit. La idea va ser presentada en uns premis que es lliuren durant el Mobile World Congress de Barcelona, els mSchools Mobile Learning Awards, en la categoria de docents en la modalitat de "Millors experiències i propostes d'aula amb tecnologies digitals". El jurat ha premiat l'escola amb la menció especial a l'experiència més inclusiva: ha estat el millor projecte entre un total de 114 experiències presentades.
El premi pels docents guanyadors del concurs serà un curs de tres dies impartit per l'European Schoolnet a Brussel·les, on els premiats tindran cobert el vol, hotel, àpats i el cost del curs. Els premiats d'aquesta categoria eren les tres millors experiències desenvolupades per docents, la millor proposta d'aula desenvolupada per estudiants universitaris i per últim un premi per la menció especial a l'experiència més inclusiva d'entre totes les experiències presentades.
Els alumnes del centre han treballat aquest any el Sistema Solar, mitjançant un ventall d'eines i aplicacions proporcionades pel seu professorat. La idea de traslladar l'experiència al MWC ve d'una visita "que van fer uns dels nostres docents fa un any a Barcelona, en l'edició del 2016. Van conèixer aquesta secció d'escoles, que es ve fent des del 2013, i vam pensar que no queda tan lluny del que treballem nosaltres" explica Cristina Roset, la directora.
El tema que es va triar va ser "el Sistema Solar, perquè és una temàtica transversal, en la que hi podien treballar els diferents grups. Vam mirar quines diverses aplicacions podíem fer servir". Als alumnes, encara que a nivells distints, se'ls va proposar un abordatge "des de perspectives com la diferència del dia i la nit a uns, perquè el Sol ens escalfa a uns altres, a uns altres, una presentació més complexa sobre les òrbites dels planetes, etc.".
L'aproximació s'ha fet des de les manualitats fins a "l'ús de mòbils per identificar codis" o la confecció "de piràmides invertides amb plàstic, que els aparells capten en 3D" comenta Cristina Roset. Un Sistema Solar interactiu s'ha acabat bastint a tota l'escola. El premi a aquest esforç de tota l'escola, arribava aquest 1 de març, a Barcelona.
Òscar
Igualada
4 de març 2017.00:19h
Molt bona feina i moltes felicitats pel premi!