//Plugins sense CDN ?>
Diumenge, els petits d'Òdena faran una aportació de quantitat i qualitat per regenerar els castigats boscos del municipi, després de l'incendi del passat juliol. Es tracta del projecte Nendo Dango -que no es va poder celebrar a causa de la pluja fa un mes-, una tècnica per sembrar llavors a través de boles d'argila.
L'Escola Castell d'Òdena celebrarà la Festa de la Primavera el proper diumenge 5 de juny, que enguany va dedicada al projecte de reforestació del bosc cremat al municipi, el passat juliol. Des de la Llar d'infants Els vailets també s'ha col·laborat en diverses activitats i és per aquest motiu que també participaran a la festa, i així finalitzarà el projecte Nendo Dango.
Per dur a terme aquest projecte s'ha fet servir la tècnica japonesa Nendo Dango, de l'autor Masanobu Fukuoka, amb l'assessorament i col·laboració de tècnics del Departament de Medi Ambient. Aquesta tècnica consisteix en recollir llavors per introduir-les en unes boles d'argila amb l’objectiu de llençar-les a la zona cremada i d'aquesta manera, quan germinin, les arrels evitaran l'erosió del sòl.
Aquest projecte ha permès als nens i nenes de l'Escola Castell d’Òdena, de la Llar d'Infants Els Vailets i de l'Institut Badia i Margarit d'Igualada, un treball de conscienciació mediambiental molt motivador i engrescador on els infants han après la importància de l'equilibri dels ecosistemes, mesures de prevenció...I, sobretot, han après a estimar i respectar l'entorn verd que els envolta.
La concentració a l'escola serà a 2/4 de 9 i se sortirà a les 9. Part dels alumnes de sisè faran de guies i també hi haurà un autobús llençadora per a les famílies amb nens petits. La caminada es farà des de l'Escola Castell d'Òdena fins a la zona que es va cremar, aproximadament on hi ha el restaurant dels Cubs. Allà es realitzaran unes activitats relacionades amb la natura i el bosc, seguidament es llançaran les boles Nendo Dango i s'acabaran llançant uns desitjos que els assistents hauran escrit i omplert de llavors.
S'espera l'assistència de Creu Roja, Mossos d'Esquadra, Agents forestals, ADF de l'Anoia, Bombers, Ajuntament d'Òdena, Unió de Pagesos, Cooperativa d'Igualada i empreses que han col·laborat en el projecte. També hi assistiran alguns dels artistes del CACIS, el Lluís Casahuga, el fotògraf que va fer l'exposició "retrat d'una pèrdua". També hi haurà la presència d'un globus aerostàtic. La idea que hi ha des de l'Escola Castell d'Òdena és fer participar a la majoria de gent possible de la importància de controlar l'erosió al bosc i ajudar a la seva reforestació. Pel que fa a l'horari, a 2/4 de 9 els pares i nens hauran d'estar a l'escola i es tornarà al mateix lloc a partir de les 12. I al voltant de les 2 hi haurà dinar a càrrec de l'AMPA de la mateixa escola.