TORNAR

L’escola Dolors Martí participa en el congrés STEM Women Congress

L’acció s’emmarca en el projecte europeu WeSTEUMEU, que lidera la ciutat d’Igualada i que té com a objectiu reduir la bretxa de gènere en l’àmbit de les carreres tecnològiques i científiques

ensenyament
Dimarts, 28 novembre 2023. 16:08. Clàudia Giménez Sanz.

L’escola Dolors Martí i Badia va participar en l’Stem Women Congress, a través del projecte europeu WeSTEMEU, el passat dijous 23 de novembre. Els nens i nenes de 4t de primària de l’escola igualadina van participar amb la demostració d’un experiment científic dalt de l’escenari. 

La regidora d’Ensenyament, Patrícia Illa, ha explicat “la importància d'abordar les disparitats de gènere des de les etapes formatives. En empoderar als nens perquè participin en esdeveniments STEM, es contribueix a canviar la percepció tradicional dels rols de gènere i s'estableixen les bases per a un futur més inclusiu”.

Així, els nens i nenes de les dues classes de 4t de l’escola Dolors Martí i Badia van viure dijous una experiència nova on a més, van tenir el seu paper protagonista. La sala d’actes del centre d’estudis ESADE de Barcelona, plena de gom a gom, va acollir l’activitat dels estudiants que estava inclosa en el programa del congrés. L’activitat estava dinamitzada per la iniciativa educativa WowPlay, una proposta educativa presentada per Carlota Pasqual i que al final del congrés va acabar resultant premiada amb el guardó “SWC Wompreneur Award”.

La proposta de WowPlay consisteix en la subscripció anual d’uns kits STEM que tenen l’objectiu de provocar la curiositat i interès de l’infant al voltant de cada repte presentat. Cada mes la subscripció planteja un repte nou i diferent. Es pretén així estimular l’infant i guiar-lo cap a l’adquisició d’uns fonaments bàsics i inicials en el camp de les STEM.

L’escola Dolors Martí és membre del Grup Local del Projecte WeSTEMEU, un projecte europeu que lidera l’Ajuntament d’Igualada i que té com a objectiu reduir la bretxa de gènere en l’àmbit de les STEM per donar resposta així a les necessitats socials, econòmiques i ambientals del moment, alhora que també pretén reduir la bretxa salarial, al contribuir l’accés de les dones a sectors econòmics més ben remunerats que els sectors tradicionalment femenins. És en aquest marc, que l’escola Dolors Martí va ser la seleccionada per a participar en l’STEM WOMEN CONGRESS.

Dies abans del congrés, els nens i nenes han estat treballant a l’escola la igualtat de gènere en les professions i han après consciència sobre les dificultats que té la població femenina per accedir a trajectòries STEM (ciència, tecnologia, enginyeria, matemàtiques). 

L’STEM WOMEN CONGRESS és una plataforma sense ànim de lucre que mobilitza més de 4.000 persones i que es fonamenta amb l'objectiu de divulgar la ciència i la tecnologia i aconseguir més dones en els sectors STEM. S'ha convertit en el centre de les iniciatives i programes STEM, així com en un agent dinamitzador i vertebrador d'iniciatives privades i públiques per donar visibilitat a l'àmbit STEM. La seva principal motivació és que les dones tinguin les mateixes oportunitats que els homes en l'àmbit acadèmic i laboral dins del sector STEM.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.