//Plugins sense CDN ?>
Segons Igualada Som-hi, "les primeres previsions segons les preinscripcions apunten que uns 400 alumnes es poden quedar sense cursar la primera opció que han escollit pels seus estudis. Després que el 2020 aquests fossin uns 250, el 2021 prop de 300, la situació s'agreuja" i, davant aquesta situació, reclamen al Departament d'Educació "que faci les obres d'ampliació perquè el Milà pugui augmentar les places i donar cabuda a la demanda existent de Formació Professional."
El portaveu d'Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, assenyala que "davant un atur de la nostra comarca en el qual hi ha 6.900 persones sense feina i un 70% no tenen cap formació més enllà de l'ESO, que per una manca de planificació de la Generalitat s'estigui deixant fora centenars de persones que voldrien formar-se és absolutament inadmissible. Ens preocupa la situació a la qual es deixa aquests alumnes que quedaran fora sense poder formar-se en allò que volen i, per tant, amb moltes dificultats per accedir al mercat laboral quan el que voldrien és accedir a aquests estudis per després trobar una feina. De ganes i il·lusió no els en falten, però es troben el pas barrat. És una situació que, amb les dades de desocupació que tenim, com a ciutat no ens podem permetre" i afegeix que "deixant fora tants alumnes es deixen fora projectes vitals, optimisme i la il·lusió d'aquelles persones que havien decidit poder formar-se per tenir oportunitats laborals. Diversos joves ens han fet arribar la seva inquietud i impotència i com a territori no ens podem permetre que això estigui passant. Veiem com des de l'administració es demana a les persones que es formin per tenir accés a una feina o que es reciclin per poder adaptar-se a nous perfils laborals i és incoherent que després no s'ofereixin les places per a poder-ho fer".
Igualada Som-hi espera "que el Departament d'Educació escolti la ciutat i la necessitat d'ampliar l'Institut Milà i Fontanals perquè pugui absorbir tota la demanda i continuar sent un dels centres de referència de formació professional de tot Catalunya, ja que compta amb un grau d'inserció ronda el 70% gràcies a la bona feina que fa la seva direcció i equip docent"
"No és una petició de partits, és una petició de ciutat. És una petició que la Unió Empresarial de l'Anoia, CCOO, UGT i el mateix centre han fet. També el govern de la ciutat i grups com el nostre a l'oposició. És una reclamació que està per sobre dels partits i reclamem a la Generalitat que escolti Igualada i solucioni el greu problema que tenim", remarca Cuadras.
dolors senserrich molas
igualada
6 de juliol 2022.10:18h
no demaneu que anem a votar,
els resultats son força nuls
un dels exemples, els nostres fills es queden al carrer, no hi ha places per estudiar el que volen, any darrera any esperant
no tots... Llegir més tenim l’opció de poder pagar uns estudis a Manresa, Barcelona.....