TORNAR

Igualada obre les convocatòries dels Premis Excel·lència i les Subvencions per cursar estudis de Grau i Postgrau Universitari

ensenyament
Divendres, 1 setembre 2023. 15:01. Redacció AnoiaDiari.

L'Ajuntament d'Igualada ha obert les sol·licituds per a dues convocatòries adreçades a estudiants superiors. D'una banda, els Premis d'Excel·lència, adreçats a estudiants de Selectivitat, BatxiBAC, Cicles Formatius de Formació Professional i d'Arts Plàstiques i Disseny, i de Grau Universitari; i les Subvencions per cursar estudis de Grau i Postgrau universitaris.

El procediment de tramitació es farà, preferentment, de forma telemàtica, des de l'apartat e-tràmits del web municipal (tramits.igualada.cat), on es podran consultar les bases i la documentació a presentar.

La regidora de Joventut i Universitats, Carlota Carner, ha valorat la voluntat d'aquests ajuts que "pretenen valorar l'esforç dels i les estudiants de la ciutat i reconèixer la seva bona trajectòria formativa i el seu talent i constància que els han permès assolir uns resultats acadèmics destacats".

Els Premis d'Excel·lència s'adrecen a estudiants de la ciutat que hagin obtingut les millors qualificacions a la fase general de les Proves d'Accés a la Universitat (Selectivitat) o que hagin finalitzat els estudis de BatxiBAC, de Cicles Formatius de Grau Mitjà i de Grau Superior de Formació Professional o d'Arts Plàstiques i Disseny o de Grau Universitari amb notes més destacades.

Per optar-hi, caldrà acreditar una qualificació mínima de 8,5 punts a la fase general de la prova de Selectivitat; una nota mínima de 9 a la qualificació UNED que acredita la nota d'accés a les universitats de l'estat per a BatxiBAC o una nota mitjana mínima de 8 punts en la nota mitjana al finalitzar els estudis de cicles formatius de Grau Mitjà, de Grau Superior o de Grau Universitari. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el pròxim 20 de setembre.

A la convocatòria de Subvencions per cursar estudis de grau i postgrau universitari, hi poden optar els i les estudiants que hagin aprovat un mínim de 30 crèdits en el curs universitari 2022/2023. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el pròxim 30 de setembre.

S'estableixen dues categories segons els crèdits aprovats en aquest curs acadèmic:
- Entre 30 i 59 crèdits aprovats (categoria A)
- Més de 59 crèdits aprovats (categoria B)

I dins de cadascuna d'aquestes dues categories, s'estableixen tres trams diferents en funció d'haver gaudit de bonificació en la matrícula per als estudis universitaris del curs acadèmic 2022/2023 a conseqüència de l'obtenció de la beca Equitat o de la beca del Ministeri d'Educació i Formació Professional.
1) Tram general: els qui NO han sol·licitat o NO han obtingut cap bonificació de la matrícula per als estudis del curs 2022/2023.
2) Tram intermedi: Per a persones estudiants que han aconseguit una bonificació de la matrícula per als estudis del curs 2022/2023 en un percentatge inferior al 80% del seu import.
3) Tram alt: Per a persones estudiants que han obtingut una bonificació de la matrícula del curs 2022/2023 en un percentatge igual o superior al 80% del seu import.

Pel que fa als imports dels ajuts, les bases estableixen que, dins de cada categoria, es prorratejarà la dotació pressupostària d'aquests ajuts entre tots els/les estudiants que compleixin els requisits, però els del tram alt rebran un import un 25% superior a l'import que rebin els del tram general, i els del tram intermedi rebran un import un 15% superior a l'import que rebin els del tram general. A més, els/les estudiants de la categoria A percebran el 50% de l'import que percebin els/les de la categoria B, tenint en compte en cada cas el tram que correspongui.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.