TORNAR

El Jesús Maria celebra unes portes obertes inspirades en el seu 75è aniversari

Un pastís revestit amb 800 magdalenes dóna la benvinguda a l’escola

ensenyament
Dimarts, 21 març 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els 75 anys del Jesús Maria se segueixen reflectint i celebrant en les diferents activitats anuals del centre. En la jornada de portes obertes s'ha exposat una càpsula del temps guardada per quan se celebri el Centenari.

La Jornada de Portes Obertes anual del Jesús Maria va tenir lloc aquest mes, amb un afegitó molt important: la celebració del 75 aniversari de la fundació de l'escola. Aquesta motivació afegida va suposar celebrar una jornada prou diferent d'altres anys. Només entrar a l'escola, els visitants es van trobar amb un extraordinari pastis d'aniversari. Coronat per un 75 de xocolata i revestit per més de 800 magdalenes tradicionals catalanes amb les que, petits i grans varen poder esmorzar.

L'itinerari previst portava als assistents cap a la sala on hi havia exposada la "càpsula del temps" que, qui volia podia posar-hi un missatge pels alumnes del futur. Aquesta càpsula s'obrirà l'any del Centenari de l'escola i llavors es llegiran els missatges introduïts per tal de constatar els canvis que hi puguin haver hagut a llarg dels anys. Qui volia, també podia signar al llibre commemoratiu dels 75 anys i que restarà com a record de la jornada.

Tot just arribar al pati els visitants trobaven uns tallers gaudinians en els quals els alumnes podien practicar i aprendre tècniques de l'insigne arquitecte. En diferents espais de l'escola trobaven més tallers per conèixer la vida i obres d'aquest català universal i, els alumnes, quan sortien de l'escola, tots portaven un trencadís que havien elaborat ells mateixos seguint la mateixa tècnica utilitzada per l'artista.

A més de visitar les aules, que s'havien ornamentat per l'ocasió amb espelmetes fetes pels alumnes, i on es podien trobar treballs elaborats pels nens i nenes de l'escola, els alumnes tenien un altre repte: S'havien de localitzar. A l'escola havíem preparat un dominó gegant que donava la volta per totes les dependències del centre, en el que cada una de les peces es corresponia amb cada un dels nens i nenes de l'escola i s'iniciava sota el lema "Tots som peces úniques però si ens unim arribem més lluny". Les peces estaven exposades aleatòriament i ningú sabia on estava situada la seva... s'havien de trobar!!!.

A la sala de psicomotricitat, pares, mares, alumnes i familiars, podien participar conjuntament en un concurs que es va dur a terme mitjançant els telèfons mòbils de cada un dels participants a través d'una aplicació, i que girava entorn a la història i curiositats de l'escola. L'aplicació tenia en compte el nombre de respostes correctes encertades així com la rapidesa en la seva elecció.

Entre tallers, concursos i "recerca" i després d'una hora llarga d'estada a l'escola s'acabaven les activitats de les portes obertes i els visitants podien anar cap a casa,... però a la sortida encara trobaven una altre petita sorpresa: Una exposició d'imatges retrospectives, presidida per una fotografia de la fundadora de l'escola, Joana Domingo l'any 1941, que servien per comprovar que el pas del temps deixa petjada i que aquesta petjada ha sigut positiva. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.