TORNAR

Més de 60 sessions realitzades als instituts d'Igualada per donar eines per cuidar la salut mental i cultivar el benestar emocional dels joves

La bona acollida i els bons resultats dels tallers asseguren que el programa es repeteixi el curs vinent

ensenyament
Dilluns, 29 abril 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

L’Ajuntament d’Igualada, a través del Departament de Joventut, durant el curs 2023- 2024 està duent a terme el projecte “Guardians de la salut” als tres Instituts públics de la ciutat amb l’objectiu de generar un espai on obtenir eines per treballar el benestar emocional i la salut mental als joves i adolescents.

La regidora del Departament de Joventut, Carlota Carner, ha explicat que en aquest curs ja s’han dut a terme un total de 64 sessions repartides entre alumnes dels tres centres. Aquest projecte s’arrela en una de les línies de treball que “des d’aquests últims anys s’està potenciant des de l’Ajuntament d’Igualada: treballar per millorar la salut mental i emocional dels joves de la ciutat implicant-hi els propis joves, l’institut i també les famílies”.

L'adolescència és una de les etapes evolutives més complexes que experimentem com a persones. El seguit de canvis físics, emocionals i conductuals no només resulten un repte per a les persones joves, sinó també per tots aquells agents que els acomanyen. Carné ha destacat que “el punt fort d’aquest projecte és que dóna eines i recursos tan als propis joves com a les seves famílies i docents, dotant-los dels recursos i la formació adequada per a la prevenció, protecció i promoció de la salut mental juvenil amb sessions adaptades a les necessitats de cada grup classe”.

Algunes de les temàtiques que s’han tractat en aquestes sessions han estat l’alfabatització en salut mental, estigma, factors de risc, assetjament, gestió de conflictes, gestió de l'estrès i presa de decisions entre d'altres. Quan el professorat ho ha necessitat també s’ha dut a terme tutories personalitzades. S’han realitzat sessions pels diferents docents, tan dins dels propis centres, com una formació organtizada conjuntament amb el Departament de salut i el Centre de Recursos, oberta a tots els professionals de la ciutat.

Finalment aquest projecte preveu una sessió oberta a les famílies. L'objectiu d'aquesta sessió és que aquestes puguin comprendre millor les característiques bàsiques dels adolescents i aprendre algunes tècniques en primers auxilis psicològics perquè sapiguen com poden reforçar el seu benestar.

La xerrada Primers auxilis psicològics: Eines per entendre i atendre les emocions en l'adolescència, es durà a terme el dia 15 de maig a 2/4 de 7 de la tarda a la Biblioteca Central d'Igualada a https://activitatsk.igualadajove.cat

Carner s’ha mostrat molt satisfeta amb aquest projecte i ha destacat que “amb els bons resultats obtinguts gràcies a la implicació de tothom l’any vnent es tornarà a dur a terme”.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.