//Plugins sense CDN ?>
Els Serveis Territorials d’Ensenyament a la Catalunya Central i la Cambra de Comerç de Barcelona han impulsat una col·laboració amb 15 empreses de diversos sectors de la indústria de la transformació, per promoure i desenvolupar, amb formació dual, el cicle formatiu de grau mitjà de Manteniment electromecànic a l’Institut Milà i Fontanals d’Igualada.
El centre educatiu anoienc compta amb 15 places per aquests estudis de formació professional en règim dual. Organitzats en un grup, els estudiants rebran durant dos cursos acadèmics una formació de 2.000 hores. D’aquest total, aproximadament el 33% de la durada del cicle (660 hores) tindrà lloc a l’empresa, o bé com a formació en el centre de treball (350 hores) o bé com a activitat regulada mitjançant un contracte per a la formació i l’aprenentatge, un contracte a temps parcial amb vinculació formativa o qualsevol altra modalitat. Les empreses col·laboradores –de diversos àmbits-, participaran en la formació i la inserció laboral dels alumnes durant el segon curs d’aquest itinerari de la Formació Professional Dual (FP Dual) que es començarà a impartir al setembre.
Els fruits d'una campanya d'informació de la Cambra de Comerç
Fruit de la col·laboració en l’impuls de la FP Dual amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, la Cambra de Comerç de Barcelona va iniciar fa 9 mesos una campanya informativa arreu de la seva demarcació amb empresaris de diferents sectors econòmics, interessats en conèixer els mecanismes d’aplicació de l’FP Dual. Durant les trobades, s’ha facilitat informació sobre les premisses bàsiques de la implantació de l’FP Dual a les organitzacions, fent especial èmfasi en la preparació i l’acompanyament necessaris per tal d’acollir-se a aquesta modalitat de formació, compatible amb els sistemes tradicionals de formació en l’entorn professional.
Formació adaptada a l'empresa
Amb l’FP dual s’adapta la formació a les necessitats de les empreses mitjançant la seva implicació en la formació de l’alumne i de la col·laboració amb el centre de formació. La vinculació de l’alumne a l’empresa té lloc mitjançant una beca de formació o un contracte per a la formació. Els aprenentatges adquirits durant l’estada de l’alumne a l’empresa són reconeguts acadèmicament pel centre.
El suport a les empreses que participen a l'FP dual és una de les funcions que preveu la futura Llei de Cambres espanyola, d’acord amb el projecte aprovat al juliol pel Consell de Ministres i que s’ha remès a les Corts. El Projecte de Llei preveu que les cambres formin als tutors d’empresa, facin el seguiment de la programació formativa i designin les empreses i els tutors, és a dir, posin en contacte les empreses amb els estudiants, segons les necessitats requerides.