TORNAR
PUBLICITAT

Prop de 500 alumnes de 6è de primària assisteixen a les xerrades “Enginy (In)visible” per promocionar la ciència entre les noies

L’enginyera i química Núria Salan lidera diversos projectes de difusió de les professions STEAM

ensenyament
Diumenge, 30 març 2025. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

Aquesta setmana han tingut lloc a la Conca d’Òdena les xerrades “L’enginy (In)visible” de l’enginyera Núria Salan, professora de la UPC Terrassa, doctora en metal·lúrgia i promotora de les professions STEAM.

Amb aquest cicle de xerrades Salan fa visibles les aportacions, expertesa i sabers de dones inventores que la història ha invisibilitzat i no apareixen als llibres d’història ni de ciències.

Les tres xerrades, organitzades des de l’Àrea d’Igualtat de gènere de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena amb motiu de la commemoració del 8 de març, han tingut lloc a Montàgora de Sta. Margarida de Montbui, a Can Papasseit de Vilanova del Camí i al Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada. Hi han participat un total de 461 alumnes de 6è de Primària de l’Escola Montbou, Escola Garcia Lorca, Escola Antoni Gaudí, Escola Marta Mata, Escola Pompeu Fabra, Escola Gabriel Castellà, Escola Ramon Castelltort, Escola Dolors Martí, Acadèmia Igualada, Escola Pia i Escolàpies.

Núria Salan està creant un arxiu on ja hi té més de 9.000 inventores i ha posat en valor les aportacions de moltes d’elles i els seus invents que, sens dubte, han facilitat la vida a la humanitat.

Exposició sobre dones STEAM, al Centre Cívic Nord

El proper 1 d’abril s’inaugura l’exposició “Enciclopèdia de dones STEAM”, promoguda per la mateixa Núria Salan i Sandra Uve, al Centre Cívic Nord, i que visibilitza 20 dones inventores actuals. L’exposició serà també a la Sala d’exposicions de Vilanova del Camí  a partir del 24 d’abril i a la Sala d’exposicions de Montàgora a partir del 5 de maig. El proper 8 d’abril Núria Salan serà de nou a Igualada per a una xerrada oberta a tota la ciutadania a les 19 h i amb una taula rodona de dones STEAM de la Conca d’Òdena. L’activitat rep el suport del Projecte WESTEMEU de l’Ajuntament d’Igualada i s’organitza des del Servei d’igualtat de l’Ajuntament d’Igualada.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.