//Plugins sense CDN ?>
Els quatre cursos del SES de Vallbona han participat activament en la Setmana de la Ciència al centre. Els robots eren un dels centres d'atenció i s'ha fet venir a un convidat d'excepció, Francesc Sabaté, professor de l'UPC.
Una nova edició de la Setmana de la Ciència i les Humanitats s'ha celebrat a la Secció d'Institut de Vallbona d'Anoia, que ja arriba a la vuitena edició. Enguany, el professorat del centre s'ha tornat a esmerçar per oferir als alumnes un gran ventall de tallers, conferències i activitats a tots els nivells i per a diferents disciplines. En alguns casos, les activitats van ser preparades pel professorat del centre, i en altres casos, es van convidar a personalitats, entitats, empreses emergents de l'entorn i altres empreses consolidades a participar, donant a l'alumnat del centre la oportunitat d'aprendre més enllà dels llibres.
Els alumnes de primer d'ESO han treballat la història de la Malala Yousafzai, han assistit a una xerrada de competències personals, i han realitzat activitats com una presentació de projectes automàtics, un treball de matemàtiques fent fraccions amb fitxes de dominó, una activitat d'aprendre a programar, taller d'origamis, aprendre la importància de Ramon Llull en la celebració del seu any literari i una sessió de cinefòrum. El dimarts van visitar el Museu de Geologia Valentí Masachs de la UPC de Manresa i han pogut entrar dins un digiplanetari instal·lat a la pista poliesportiva de Vallbona.
Els alumnes de segon d'ESO han treballat les fraccions tal i com es duien a terme a l'antic Egipte, i han realitzat activitats de programació, tallers de creixement personal, lectures científiques, cinefòrum... El dijous van visitar l'ECOPARC-4 d'Hostalets de Pierola i el darrer dia van poder participar en un taller de drones de la mà de l'empresa vallbonenca Bona Drone, on els alumnes van poder muntar un dron imprès en una impressora 3D i va finalitzar veient volar els drons a la pista de l'institut. Els alumnes de tercer d'ESO han rebut la formació de primers auxilis, han pogut comprovar "si és pernil tot el què ens vénen" a partir d'una pràctica al laboratori, a més de xerrades com la Marató 2016 de TV3 i sortides al departament de Robòtica de la UPC de Manresa el dimarts, i la visita a l'ETAP de Sant Joan Despí.
Finalment, els alumnes de quart d'ESO també van participar en diferents activitats, com la detecció d'una malaltia en pacients per mitjà d'una electroforesi, i diverses xerrades i tallers d'oportunitats per a menors, identitats notables, risoteràpia, cuina saludable,autoconeixement,impressió en 3D a Ca la Fou, etc.
La cloenda aquest any va venir de la mà d'en Francesc Sabaté i Domènech, director del Màster d'Automatització Industrial de la UPC de Barcelona, que va oferir als alumnes de tercer i quart d'ESO la conferència "Què són els robots?". La conferència, que va tenir lloc a la sala municipal de l'ajuntament de Vallbona d'Anoia, va despertar la curiositat dels alumnes, que van poder intercanviar curiositats i impressions amb en Francesc Sabaté, qui va descobrir a l'alumnat els darrers avenços en robòtica, vinculant-ho també al cinema i la televisió, a les emocions que establim amb alguns robots o aplicacions i la necessitat que sovint trobem d'humanitzar-los per apropar-los més al nostre dia a dia.
També va realitzar una petita exhibició amb un petit robot que els alumnes podrien fàcilment muntar i programar per a que circuli evitant obstacles, tot convidant-los a què s'iniciïn en aquest món de treball amb robots.