//Plugins sense CDN ?>
La setmana vinent Mont-Àgora acollirà l'exhibició dels progressos de 20 joves montbuiencs que han après a manipular el ferro. És una activitat promoguda per l'associació AMPANS que cerca revaloritzar aquestes persones i inserir-les al mercat de treball.
Anb l'arribada del 2017, l'entitat AMPANS posava en marxa un projecte de creació a partir del ferro que s'emmarcava dins el programa de Noves Oportunitats per a joves a Montbui. Es tractava d'un taller de soldadura i mecatrònica on una vintena de joves d'entre 16 i 24 anys que no treballaven acabarien donant vida a un arbre mecànic a través del disseny i la creació de peces amb ferro i sensors de moviment. Ara, el dijous 29, en un acte que tindrà lloc a l'Espai de les Arts i del Coneixement Mont-Àgora, els joves donaran a conèixer els fruits del seu aprenentatge. Així, es durà a terme la primera Trobada del Centre de Noves Oportunitats START de la Catalunya Central, un programa promogut pel Servei d'Ocupació de Catalunya i pel Fons Social Europeu, dins el pla de garantia juvenil.
A 1/4 de 10, es farà l'acte de benvinguda i la presentació de l'acte a càrrec de joves que prenen part en aquest Centre de Noves Oportunitats START. A continuació intervindrà el Director General de l'entitat que implementa aquesta acció, AMPANS, en Toni Espinal. Pels volts de 3/4 de 10 del matí es farà la presentació del projecte que han realitzat els alumnes participants en aquest projecte formatiu: un arbre mecànic ideat al taller Ferroluar per l'escultor Raül Martinez Beteta i que ha estat desenvolupat durant els darrers mesos pel grup de joves del CNO al magatzem municipal on realitzen aquest projecte (antic magatzem Calçats Ferrer).
Passars cinc minuts d'1/4 d'11 intervindrà Mercè Garau, directora del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) i també l'alcalde montbuienc Teo Romero. A partir de les 11 del matí es durà a terme l'activitat Mercat START (converses al voltant d'espais d'aprenentatge i projectes dels joves) i a les 12 finalitzarà la jornada amb l'acte de clausura.
El programa se centra en l'atenció i suport a aquells joves que ho necessiten, especialment aquells que han abandonat un itinerari educatiu. El projecte busca formar als joves en competències transversals i els facilita la reinserció, ja sigui en el sistema educatiu o bé per aconseguir una feina. Els joves que prenen part en aquest programa reben actuacions personalitzades (adequades a cada perfil individual). A través del programa, entren en contacte amb professions i empreses, sempre acompanyats i amb seguiment tutorial.
L'artista Raül Martínez Beteta, de l'empresa Ferroluar de creació d'animals i vida mecànica, ha estat l'encarregat de transmetre als joves coneixements de diferents disciplines com la soldadura, la mecanització o l'electrònica a partir d'una creació artística. Amb aquest curs, que també ha inclòs formació en competències bàsiques i transversals impartides per una tècnica d'AMPANS, els joves han fet un primer tast en el disseny i creació de peces en un espai on hi tenen cabuda tots els conceptes d'expressió artística sense limitacions creatives.