TORNAR

Àngel Farré: "Volem aprofundir per crear llocs de treball i crear habitatges, amb el qual estem molt avançats"

Parlem amb el batlle de Montmaneu

politica
Dijous, 28 setembre 2023. 03:01. Redacció AnoiaDiari.

Amb la victòria a les passades eleccions municipals es va consolidar l'hegemonia de la seva formació al govern de Montmaneu. Com valora aquesta hegemonia i la confiança que li han donat i li donen els veïns i veïnes allarg d'aquests anys?
Sense dubte, molt positivament. El fet que gairebé un 90% de la gent dipositi la seva confiança en el meu equip i en mi dona molts ànims, ganes, i, sobretot, molta il·lusió per continuar treballant i tirar endavant Montmaneu. Hem treballat molt fins ara, però no ens falta il·lusió per continuar treballant i arribar allà on volem arribar Montmaneu i la Panadella.

Vostè afronta el tercer mandat consecutiu com a batlle? Com ho valora?
La veritat és que la meva idea era fer dos mandats perquè crec que s'ha de donar pas a altra gent amb altres idees. Tot i això, nosaltres tenim molts projectes que encara estan en procés i vam decidir de tornar-nos a presentar per, si no acabar-los, almenys deixar-ho tot ben encaminat. No sé si ho aconseguirem perquè quatre passen de seguida, però estem treballant molt intensament perquè així sigui.

Quina valoració fa del passat mandat 2019-2023?
Molt positivament. Penso que s'han fet moltíssimes coses en infraestructures. En un poble petit de 216 habitants censats, hi viuen molts menys, hem fet una inversió en infraestructura de quasi uns 1.300.000 euros. Penso que hem fet unes millores molt importants a tot el municipi. Hem pavimentat tots els carrers, la plaça Major, hem posat unes lloses a la plaça de l'església, hem millorat la sortida cap a Sant Guim, hem arreglat la sala del local polivalent que s'ensorrava... Hem fet arribar la portada d'aigües del canal Segarra-Garrigues fins al nostre municipi, que feia vint-i-dos anys que s'estava lluitant per perquè sigui una realitat. Ara ja és una realitat. D'altra banda, vam dur a terme l'ampliació i la renovació del nou consistori Penso que hem d'estar no satisfets, sinó molt satisfets.

Quins són els principals projectes que té damunt la taula per al mandat que encetem?
A partir d'aquí el que volem és potenciar la zona aprofitant la situació estratègica de Montmaneu i la Panadella. La Panadella té una marca que ho coneix tothom, estem ben situats i tenim molt a prop l'eix i l'A-2. Volem aprofundir per crear llocs de treball i crear habitatges, amb el qual estem molt avançats en i no puc dir res més. Penso, però, que anem en aquesta línia. Considerem que la nostra situació geogràfica, a l'Alta Anoia, tocant amb la comarca de la Segarra però també amb la Conca, i enmig de tres províncies, Tarragona, Lleida i Barcelona, és molt bona. Tot i això, des que ens van treure la carretera nacional per fer l'autovia, la Panadella ha quedat desplaçada i de seguida ens n'hem ressentit. El que volem és tornar a reactivar la Panadella i al mateix temps ho farem amb Montmaneu. Penso que sí dones llocs de treball es podran fer cases i podrem tirar tot el municipi endavant.

Quins són els principals reptes de futur per al municipi?
Ja fa anys que estem treballant en aquest projecte de creació de llocs de treball i continua sent el repte principal. Penso que ara ho tenim a tocar i hem de crear aquests llocs de treball que no tan sols beneficiaria el nostre municipi de Montmaneu, Panadella, sinó a tota l'Anoia, tota la Conca i tota la Segarra.

Com s'imagina el Montmaneu del futur?
Jo m'imagino un municipi com la Panadella d'abans, una Panadella dinàmica, alegre, amb tots els serveis. Que hi torni a haver la mateixa alegria i afluència de gent que hi havia anys enrere. Que hi hagi, com a mínim, tots els serveis, unes botigues de comestibles, una farmàcia, una escola... i no hagis de desplaçar-te. No volem tampoc una gran ciutat, però volem tindre el més bàsic, però per això fa falta gent i llocs de treball. Jo penso que estem creant tots els elements perquè aquestes circumstàncies es puguin donar. A partir d'aquí m'imagino un poble una mica més gran i que puguem disposar dels serveis bàsics que pugui necessitar una població com la nostra.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic