TORNAR
PUBLICITAT

Bàrbara Ortuño: “La nostra candidatura és de continuïtat i consolidació de projectes començats”

La participació ciutadana i l’equip de Bruc Viu defineixen els projectes estratègics d’assentament urbà, educació i transició energètica per al Bruc del futur

Divendres, 9 agost 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Amb 47'2 km2 de territori, 4 nuclis urbans i alguns projectes que amb més de tres dècades havien estat començats però no acabats, les eleccions municipals del passat 26M van donar la victòria a Bruc Viu - Acord Municipal (BV-AM), el qual governarà amb minoria i acords puntuals amb el grup independent El Bruc Ets Tu (EBET). Bàrbara Ortuño és una de les noves cares de la política anoienca, com a alcaldessa a El Bruc i també, com a membre del Consell Comarcal de l'Anoia. L'aposta de l'equip de govern és el de consolidar un model rural modern, racionalitzar la dispersió dels nuclis que conformen el municipi i seguir treballant amb la participació ciutadana i el teixit associatiu del municipi.

Com una agrupació  de persones sensibles vers el municipi arribeu a ser la força més votada durant les passades eleccions del 26M?
Van ser un seguit de coincidències. L'anterior equip de govern buscava un recanvi generacional, havien vist com treballàvem i els hi agradava la línia d'accions que havíem dut a terme. Ens van proposar d'agafar el relleu, vam formar la proposta política Bruc Viu junt amb ERC, un acord d'objectius sense pactar coalició de govern amb EBET i aquí estem. De la vintena de nous membres, cap de nosaltres volia estar de cap de llista... Si m'haguessin dit fa 5 mesos que seria alcaldessa del Bruc no m'ho creia.

Quines seran les inversions més importants per aquesta legislatura?
Tenim molts projectes estratègics! La nostra candidatura és de continuïtat i consolidació de projectes començats. Volem limitar definitivament el creixement urbanístic dels nuclis urbans, consolidar el model d'entorn rural que va començar amb el projecte Life i que volem acabar amb el Parc Natural, regular i millorar el subministrament propi de l'aigua reduint la pèrdua de la canalització, potenciar els equipaments escolars i d'esport. Ampliarem i rehabilitarem l'escola, unificant els dos espais en un de sol, incloent-hi un pavelló i millorant la cuina, per consolidar la població amb oferta educativa i equip docent en un edifici de millor qualitat.

Què és el projecte Life?
Els projectes Life són projectes de co-finançament europeu orientats a la biodiversitat. Des de la Fundació Catalunya - La Pedrera es va apostar per fer un model de gestió forestal mediterrani, amb obertures mecàniques als boscos i d'espais per a pastures amb un manteniment amb pastura extensiva. Durant el foc del 2015 ja es va demostrar que aquestes accions van reduir el risc perquè no es convertís en un gran incendi. Aquestes intervencions han aconseguit, a més d'un paisatge de mosaic i una riquesa per al territori, trencar les masses forestals, el combustible per als incendis.

Per què és important l'àmbit esportiu?
El Bruc ha tingut fins ara una pista descoberta que no ha permès mantenir les categories esportives un cop els nens i les nenes es feien grans. Farem un pavelló cobert perquè les associacions esportives puguin oferir les seves activitats amb majors prestacions.

Com es treballarà des del nou equip de l'ajuntament?
Amb govern obert i transparència. Sobre l'organització de regidories hem modificat l'organigrama per fer una acció de govern més dinàmica i aprovar per unanimitat els projectes estratègics, a la vegada que en potenciarem la participació ciutadana, com estem fent amb el POUM.

En quin estat es troba el creixement urbanístic al Bruc?
Volem ordenar-lo de tal forma que El Bruc es mantingui amb els 4 nuclis d'ara, amb unes dimensions delimitades per evitar noves dispersions. Un dels esforços que farem serà amb la revisió i ampliació de la canalització d'aigua i el clavegueram a la urbanització de Bruc Residencial i estudiar el volum que tenen els aqüífers als dos nuclis del casc antic, a banda i banda de riera. A Montserrat Parc executarem la fase perquè tinguin aigua les 24 hores del dia en tota la urbanització. De fet, hem creat una regidoria específica que es diu Urbanisme Montserrat Parc, perquè volem treballar amb totes les tipologies de veïns i veïnes que hi viuen i poder escollir entre tots quina urbanització volem. D'altra banda, amb el creixement urbà acotat podem començar a estudiar diferents vies d'autoabastiment d'energia i també volem tenir 2 trams executats de la via verda a finals de legislatura i deixar fet un tercer projecte de connexió.

Amb quina salut es troba el teixit associatiu del Bruc?
Vam obrir una línia de subvencions de 25.000 euros per a projectes només per a entitats i amb una població de prop de 2000 habitants van presentar-se 47 projectes.

I com participa de la Festa Major?
Les associacions organitzen les activitats. Per exemple, tenim 3 associacions de gent gran, hi ha grups de joves que portaran actes, apassionats de la cuina, l'associació de geganters, el grup de teatre, aquest any s'ha recuperat la Baixada de trastos... La Festa Major tindrà 39 activitats durant 5 dies i per a cada una, com s'ha fet des de fa anys, té una comissió de festa i a totes donem suport des de l'ajuntament.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic