TORNAR

Carme González: “Volem posar les polítiques per a les persones en primer lloc”

politica
Dissabte, 2 setembre 2023. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

El govern municipal de Piera està format per Sumem per Piera i ERC –les dues forces més votades– gràcies a un acord de govern entre ambdues formacions? Quins són els punts forts d’aquest acord?

L’acord entre Sumem per Piera i ERC era el pacte més natural, això es podia percebre el mateix diumenge després del recompte. Totes dues sumàvem majoria absoluta i els nostres programes tenien molts punts en comú.

Quins són els punts forts d’aquest acord?

El punt fort del pacte és posar les polítiques per les persones en primer lloc. Per un altre costat, la idea és crear un veritable equip de govern, amb àrees compartides i la voluntat de cercar els màxims consensos. Hem de deixar enrere la sensació que cada grup treballa de manera separada. El nostre ajuntament necessita una empenta, ha de ser el motor del municipi. I aquí també coincidíem les dues forces.

Un govern amb una àmplia presència femenina. Com ho valora?

Que hi hagi més dones que homes al govern és la visibilització d’una nova realitat. Les dones podem donar una visió diferent de les polítiques municipals, potser pensem menys en les grans obres i més en els serveis públics. És una ampliació i millora de les perspectives d’actuació política, una política que com he dit ha d’estar al servei dels ciutadans i ciutadanes.

Com serà la manera de governar d’aquest nou govern, després d’uns anys de tensions polítiques?

Piera necessita un canvi i ha de començar per trencar les dinàmiques que es portaven darrerament amb tensions i canvis de socis de govern o d’alcalde de manera reiterada, amb pactes que prioritzaven més els càrrecs que els reptes amb què ens enfrontàvem com a municipi. Per això és prioritari que l’equip de govern sigui això: un equip i que a més actuï.

Quina valoració fa del passat mandat 2019-2023?

El passat mandat va ser molt mogut, però també ens va permetre participar activament en un govern i detectar així molts dels problemes que volem resoldre, sobretot referent al funcionament intern. La nostra aportació com a PSC va ser donar estabilitat a l’ajuntament i poder tirar endavant algunes de les nostres propostes. A mi em va servir per assolir una experiència que em serà molt útil en aquest mandat.

Quins són els principals projectes que té damunt la taula per al mandat que encetem?

Els principals projectes que tenim és aconseguir que Piera sigui un municipi on tothom se senti bé i tingui els mateixos drets i accessos als serveis. Però per posar algun exemple pràctic: volem reestructurar el transport públic incloent el transport a demanda, volem iniciar una transició energètica que possibiliti abaratir el cost de l’electricitat del consumidor, comencem la gestió directa de l’aigua i invertir en infraestructures bàsiques als barris, incloent-hi el manteniment.

Quins són els principals reptes de futur per al municipi? Quins són els punts que li agradaria afrontar i resoldre el seu equip de govern al davant de l’Ajuntament de Piera?

El principal repte és que Piera deixi de funcionar com un poble de 5000 habitants i siguem conscients que som una ciutat dispersa en 57 km² amb 17.000 habitants. I que a més ha d’actuar com a capital d’una zona que engloba Hostalets de Pierola i Masquefa i en la que podem mancomunar molts serveis. Aquest és el nostre repte: més serveis i amb menys costos.

Al setembre Piera celebra la Festa Major. Com la viurà vostè i què representa per al municipi?

La Festa Major és, sempre i a cada poble, un moment de trobada del veïnat al carrer. Un moment de felicitat que ens ha de servir per engrescar i veure que tot i la situació de Piera ens resta l’esperança d’un futur brillant. Piera és la gran desconeguda. Aquest any hem de potenciar que la gent conegui Piera, els seus racons, la seva història. Ha d’aprendre a estimar casa seva. Jo personalment la viuré de manera molt especial i espero poder conèixer més als meus veïns i veïnes, perquè el coneixement ens permetrà actuar de manera més efectiva.

Com s’imagina la Piera del futur?

La Piera del futur ha de ser un municipi amb més qualitat de vida, amb més serveis, millor comunicada, amb possibilitats educatives i laborals pels nostres joves, amb habitatge digne per a tothom, en definitiva una Piera més humana i més cohesionada.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic