TORNAR
PUBLICITAT

Carmen Manchón: “Hem de potenciar noves indústries, com la dels drons”

Entrevistes als candidats a l’alcaldia d’Igualada: Ciutadans

politica
Divendres, 24 maig 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Carmen Manchón té 53 anys i és la coordinadora del partit taronja a la comarca. C’s es presenta per primer cop a Igualada, amb l’objectiu d’obtenir representació. La candidata fa tretze anys que viu a Igualada, és empresària i està vinculada al sector hosteler.

Quina és la primera prioritat que s’ha d’establir en el proper mandat?

Considerant que Igualada és un dels municipis més altament endeutats de Catalunya, val a dir que s’han fet moltes coses i bones en aquests darrers anys. Però amb una millor gestió es podria aconseguir una ciutat més participativa i que tothom se sentís com a seva. Una ciutat valorada fins i tot a nivell europeu entre les ciutats mitjanes de població entre 40.000 i 50.000 habitants.  La nostra prioritat és tornar a posar Igualada al mapa, que sigui coneguda i que tothom en parli.

S’ha convertit l’habitatge en el primer maldecap dels igualadins i igualadines? Quines propostes tenen?

És cert que és un problema per a la població, especialment per al jovent que es vol emancipar. Des de l’ajuntament en aquests darrers anys no s’ha fet res al respecte. Proposem fomentar la rehabilitació d’habitatges per tal d’ofertar-los al mercat de lloguer. Pactar amb els propietaris i alhora incentivar-los. Si el pressupost ho permet, fer una promoció de lloguer d’habitatges per a joves .

L’equip de govern actual considera que fer un POUM seria lesiu, ja que per normativa, en qüestió de pocs anys se n’hauria d’elaborar un altre. Com ho veuen?

Igualada ha d’encarar el futur, s’ha de convertir en una ciutat del segle XXI, i això implica encarar un nou pla d’urbanisme. Aquest nou POUM ha de ser consensuat, i és del tot necessari.

Estan a favor de la restricció al trànsit del centre d’Igualada?

Hem de ser realistes i no es poden tallar al trànsit les vies principals de comunicació i vertebració de la ciutat. Estem en desacord totalment amb el projecte de remodelació del Passeig proposat per ERC. El passeig Verdaguer, és un dels indrets més bonics i emblemàtics de la nostra ciutat. Sí que el Passeig s’ha de dinamitzar. S’ha d’asfaltar i també s’ha de reparar i renovar tot el parterre. Hi ha molts panots trencats, aixecats i que no compleixen les mesures de seguretat viària.

D’altra banda, s’han de millorar els passos de vianants fent-los accessibles a les persones de mobilitat reduïda, ben senyalitzats, il·luminats. Estem totalment en contra del soterrament del passeig i la seva remodelació faraònica. Proposem una reducció de velocitat del trànsit en les principals vies, com el Passeig, Rambla o Avinguda Barcelona per tal d’augmentar la seguretat viària.

Quines línies proposen per augmentar la xifra d’insercions laborals? Es parla del polígon de Can Morera: pot ser la solució o és desaconsellable per l’impacte en el territori?

La comarca de l’Anoia té una vessant agrària i una altra d’industrial. Hi ha més d’un 30% de superfície industrial no ocupada. S’ha d’estudiar bé i veure l’impacte que tindria un nou polígon a la zona. S’ha d’impulsar una industria 4.0 i atraure noves inversions a la comarca. Estem en una zona estratègica per a les comunicacions. Tenim un aeròdrom infrautilitzat, només cal veure com es promouen a altres indrets. Per exemple, qui ha parlat de la indústria dels drons i les seves aplicacions? És aquest un exemple a potenciar, formació i industrialització.

El seu grup es posiciona contra la presència de símbols com els llaços grocs i critica que l’Ajuntament en participi. Però no és el govern actual el reflex de la majoria social igualadina?

No sé si representa una majoria o una minoria, però l’Ajuntament és la casa de tots, sense exclusions. No es pot imposar res a ningú ni s’han de gastar diners públics a fer coses il·legals. Respectant la llei, i alliberant els espais de signes partidistes ens trobarem més còmodes i podrem viure en pau i llibertat. Compartint i no desunint, lligant i no trencant, multiculturalitat, pluralitat.... Fem una ciutat de tots i per a tots, i no només d’uns quants. Tenim més coses que ens uneixen que no que ens separen. Cadascú a casa seva, o en la seva imatge, pot dur el que vulgui, faltaria més, i tot és respectable a nivell personal. Però mai imposar i menys des de l’administració pública, que està sufragada pels diners de tothom.

El petit comerç i les grans superfícies. Hi ha una línia definida d’accions per atenuar l’impacte de la progressiva instal·lació de grans superfícies al perímetre d’Igualada?

A Igualada hi ha una gran oferta de supermercats d’alimentació, que no vol dir de grans superfícies. Ens hauríem de fixar en els models d’altres països propers, i veure la convivència del petit comerç i les grans superfícies. Vivim en una comarca de més de 100.000 habitants, la nostra ciutat sobrepassa els 40.000 i hi ha mancances de tot tipus. Ens hem de desplaçar a Barcelona, o fins i tot a Manresa, una altra capital de comarca per serveis (cinemes, diversió, compres ...). Això no pot continuar.

Auditori o segona biblioteca. Què fa més falta?

Al barri Montserrat, fa temps que demanen una biblioteca....Dit això, a Igualada tambè ens fa falta un Auditori per a tots, per augmentar l’oferta cultural de tota la comarca. Tenim a Montbui el centre Mont-Àgora, infrautilitzat. Però la capitalitat s’ha de mostrar


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic