TORNAR

Clínica dental Boca a boca: “Som un equip multidisciplinari que creiem en la importància de tot el cos en l’evolució de la salut bucodental”

Parlem amb l’equip del centre dental Boca a boca

Salut
Dijous, 10 gener 2019. 10:36. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Parlem amb els representants de SUBRIDERE DENTAL S.L. responsables del Centre Dental Boca a Boca d’Igualada. L’empresa es va fundar el desembre del 2012, quan professionals de la salut dental van prendre consciència que calia vetllar més per la salut bucodental dels nostres infants i dels més joves.

Per què un centre dental especialitzat en infants i joves si, suposadament, és l’etapa amb més bona dentició?

Com a professionals vèiem com els nostres pacients, cada vegada més joves, eren portadors de problemes amb tractaments cada vegada més complexos degut a múltiples factors com ara l’alimentació rica en sucres, dietes massa toves,  ambients contaminants o la manca d’hàbits de raspallat, i tot això ens va fer adonar de la importància cabdal de començar com més aviat millor. Com a empresa, justament, ens vam marcar com un dels pilars bàsics la prevenció.

És una obvietat que, si es comença en l’etapa d’infant o de jove, es poden evitar en l’etapa adulta multitud de tractaments llargs, molestos i, sobretot, cars.

Els nostres joves tenen una mala alimentació?

Podríem dir que sí, i no tan sols els nostres infants i joves, els adults també patim molts problemes a la boca degut als hàbits alimentaris actuals.

La pastisseria industrial, els sucs i begudes ensucrades, les llaminadures, també les hamburgueses, molts embotits, les tonyines de llauna, molts congelats com les barretes de peix, les croquetes, els patés, la pasta que tant agrada als nens, entre molts altres aliments, ens han habituat a evitar de fer cap esforç masticatori, tot és tou i passa fàcilment, això fa que amb el temps hàgim perdut la força, la capacitat de tallar i mastegar o, fins i tot, algunes dents, com els queixals del seny, tendeixen a desaparèixer per la pèrdua de la seva funcionalitat.

Abans parlàvem de començar com més aviat millor. Quan cal fer la primera visita a l’odontòleg?

Doncs diria que a partir de la sisena setmana de gestació. És aviat, però cal pensar que és el moment en què les dents de llet erupcionen en el fetus i cal prendre unes mínimes proteccions. I no tan sols per a l’infant, la mare també pateix canvis hormonals que poden comportar petits inconvenients a la boca. Animem a totes les mares gestants que visitin ben aviat el seu odontopediatra, així podran rebre molta informació i trucs per evitar petits problemes que ja es poden donar en aquesta etapa de gestació i sobretot aparèixer en els primers mesos i anys de vida.

Amb una bona prevenció evitarem tractaments posteriors complexos.

Quin és el principal actiu diferenciador que té Boca a Boca?

Primer de tot, que ens dirigim a la primera etapa de la salut bucodental, els infants i joves, això no vol dir que no atenguem a tota la família, al contrari, justament pensem que l’exemple dels grans repercuteix en gran mesura als hàbits dels més menuts.

El segon és que som un equip multidisciplinari que creiem en la importància de tot el cos en l’evolució de la salut bucodental. Per això, a part d’Odontologia, comptem amb personal especialitzat en Logopèdia, Podologia, Posturologia i Osteopatia.

El tercer, és la preparació del nostre equip amb les darreres tècniques odontològiques en els nostres tractaments, com per exemple el control de l’ansietat del pacient al tractament mitjançant la sedació  especialitzada.

I finalment, el tracte amb el pacient. Pensem que és bàsic donar confiança, no proposar tractaments innecessaris, atendre i resoldre totes les seves qüestions, els seus dubtes i la seves inseguretats, donant tota la informació fins a ajudar el pacient a entendre perfectament el tractament que hagi d’afrontar.

Parlant de sedació, és possible perdre la por a anar al dentista?

Sí, i tant. Quan ens trobem amb un problema de salut tots tenim dubtes sobre com afrontar-lo. És normal. En el cas dels infants hi ha molts tractaments que de moment no cursen amb dolor i els més petits no entenen per què cal punxar-los o per què cal eliminar una dent de llet o per què cal fer una incisió per tallar un frenet. Al centre dental Boca a Boca oferim unes sessions prèvies on no es du a terme cap pràctica, a part d’explicar abastament al pacient els motius del tractament, se li mostren les eines que usem i sobretot els resultats que obtindrem. Nosaltres en diem Sessions de Dessensibilització.

No cal dir que quan hi ha dolor, el pacient ve molt més conscienciat. Això, però, no vol dir que vingui més predisposat. Tot i així, amb bons professionals,  les millors tècniques i amb anestèsics podem actuar contra el focus del dolor.

També disposem de les millors tècniques en Sedació Conscient, per als més sensibles. Tècniques molt segures amb les quals el nostre equip està  preparat i certificat per executar en el mateix centre o, fins i tot, a quiròfan amb l’ajut d’un anestesista col·laborador del nostre centre dental.       

Considereu, doncs, important la formació dels vostres professionals per poder estar al dia  quant a les últimes tècniques?

Importantíssim. El nostre equip de professionals és molt conscients de la rapidíssima evolució de les tècniques, tractaments i materials de l’odontologia moderna. Avui dia la majoria dels professionals s’han d’especialitzar. L’Ortodòncia, la Implantologia, la Cirurgia, la Periodòncia, d’Odontopediatria, entre d’altres, s’han imposat com les especialitats mèdiques s’han imposat en la medicina actual.

És vital, doncs, estar al dia i formar-se continuadament per poder donar un servei integral als pacients.

Per què l’odontologia és tan cara? És una de les coses que fa que tots esperem fins al darrer moment per  fer la visita al dentista.

Cert. És cara, no ho negarem. Però cal entendre que el que s’endú una gran part del preu són els materials que s’usen en odontologia. Tots són materials segurs, molt estudiats i comprovats, molts materials com el titani o el zirconi són elements cars i difícils de treballar que necessiten d’unes propietats molt específiques i que s’han d’adaptar i assimilar al nostre cos. Aquests materials o noves tècniques també demanen una especialització dels professionals en el seu ús, això vol dir una formació específica, normalment cara d’adquirir. I també pel que fa a les instal·lacions i l’equipament tècnic cada vegada més sofisticat, també s’endú una bona part dels costos de gestió per donar un bon servei al pacient.

És molt important també desconfiar i molt de les “superofertes” i dels tractaments miraculosos que a vegades ens proposen en els mitjans de comunicació alguns centres. La informació i l’ús de bons materials, bones tècniques i bons professionals asseguraran un bon tractament, durador, i a un preu just.

Podem dir doncs que una bona salut comença per la boca?   

La boca és la porta del nostre cos, ens alimenta i ens ajuda a comunicar-nos i moltes vegades no fem gaire cas de les seves queixes i necessitats.

Ens cal cuidar molt més el nostre aparell bucal, és complex però cada vegada els especialistes l’anem entenent més i podem tractar-lo i cuidar-lo amb més èxit.

Cal fer una vida sana, exercici, menjar amb mesura i qualitat, amb això i uns bons hàbits de raspallat i cura de la nostra boca aconseguirem una bona salut global.

Com diu l’eslògan del nostre centre: “per menjar-se la vida a mossegades”.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic