TORNAR

Gerard Parcerisas: “Un dels principals reptes que té els Hostalets de Pierola és que hem de deixar de dependre econòmicament tant de l’abocador i l’Ecoparc”

Parlem amb el batlle dels Hostalets de Pierola

politica
Dimarts, 25 juliol 2023. 03:00. Toni Cortès Minguet.

El 2019 vostè va ser elegit alcalde dels Hostalets de Pierola, gràcies a l’acord entre la seva formació, ERC, i Junts per Hostalets, un acord que posava fi a 8 anys de govern de Sumem. Ara, quatre anys després, l’acord de govern s’ha signat entre ERC i Sumem. Com heu arribat a aquest acord?

Per una qüestió de manca de confiança i d’afinitat no hem pogut reeditar l’acord del passat mandat entre Junts i ERC. En diverses ocasions l’anterior govern va estar a punt de trencar-se. Per sentit de responsabilitat, el nostre grup vam decidir consumir tot el mandat i a partir de les eleccions municipals sabíem que havíem d’explorar altres opcions.

Quins són els punts forts de l’acord?

El darrer mandat, SUMEM ha optat per una oposició responsable i constructiva. Això ha permès compartir diverses qüestions i projectes entre govern i oposició. L’afinitat i el tarannà de les persones que formem els dos grups fa que es projecti un horitzó on es prioritzi el treball en grup, la confiança, la complicitat i la solidaritat entre els socis de govern.

Quina valoració fa del passat mandat 2019-2023?

Han estat quatre anys complicats, amb la Covid entremig. No obstant s’han executat dos projectes importantíssims al municipi, tot i que no siguin gaire populars i mediàtics. Un és la consulta popular del 21 de març del 2021 sobre l’ampliació de l’abocador de Can Mata, el més gran de Catalunya. L’altre projecte majúscul és la implantació del servei de recollida d’escombraries porta a porta, molt significatiu a un municipi que acull les principals instal·lacions de residus del país, passant del 36% al 86% de reciclatge.  Sense deixar la banda altres petits projectes i accions del dia a dia.

Quins són els principals projectes que té damunt la taula per al mandat que encetem?

Hem tancat un acord de govern entre les dues formacions polítiques. M’agradaria destacar que donarem prioritat a diversos projectes com l’ampliació de l’institut-Escola, la construcció de l’anhelat pavelló i una major implicació a les urbanitzacions (que allotgen un terç de la població hostaletenca). Amb tres eixos ben definits; benestar de les persones, sostenibilitat econòmica i responsabilitat mediambiental.

Quins són els principals reptes de futur per al municipi? Quins són els punts que li agradaria afrontar i resoldre el seu equip de govern al davant de l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola?

Un dels principals reptes que té els Hostalets de Pierola és que hem de deixar de dependre econòmicament tant de l’abocador i l’Ecoparc. Actualment, aquests ingressos representen el 50% del pressupost municipal i qualsevol expert econòmic ens afirma que això és una situació molt preocupant.    

Pròximament, els Hostalets de Pierola celebra la seva Festa Major. Com la viu vostè i què representa per al municipi?

Són els dies més especials de l’any. La gent del poble es bolca al carrer amb un esperit d’alegria i amb ganes de compartir-ho tot. Festa Major és sinònim de cultura, música, festa, tradició i veïnatge a les places i carrers.

Com s’imagina els Hostalets de Pierola del futur?

El futur dels Hostalets de Pierola passa per una millor gestió dels recursos econòmics. No vull fer-me pesat ni reiteratiu, però és el pal de paller. Hem d’aprofitar millor el nostre entorn privilegiat; a escassos tres quarts d’hora de Barcelona, amb una de les millors panoràmiques de Montserrat, immersos a la denominació d’origen Penedès i amb un ric patrimoni històric i paleontològic, estem obligats a fer-ho millor.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic