TORNAR

Ivette Pons: “Sentir-se bé amb un mateix és un pilar fonamental per una bona salut física i mental”

Esteticista

Empresa
Diumenge, 21 juny 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

Després de pràcticament dos mesos de desconfinament, Igualada i l’Anoia, com la resta del país, han entrat en una fase de desescalada progressiva, en la qual els comerços van recuperant progressivament la normalitat. Com us va afectar el període de confinament? Què vau poder fer per als vostres clients durant aquells dies? Sense una atenció presencial, la comunicació amb els clients és bàsica. Què vau fer, en aquest sentit, des del vostre centre?

En el meu cas, vaig informar a tots els meus clients mitjançant les xarxes socials, SMS i l’enviament de newsletters que podien contactar directament amb mi via telefònica per encarregar els productes cosmètics que poguessin necessitar, i poder-los-els fer arribar a casa per missatgeria. Per facilitar la gestió respectant el confinament, vaig habilitar una habitació al meu domicili amb tots els productes i embalatges necessaris per poder fer els enviaments sense moure’m de casa.

També he aprofitat aquest temps per potenciar la comunicació a través de les xarxes socials, gravant vídeos per ensenyar a fer-se automassatges a casa ―tant corporals com facials― i oferint consells de com cuidar-se la pell, el cos i l’alimentació. La veritat és que ha estat una experiència molt gratificant i amb molt bona acceptació, que ens ha ajudat a arribar a un públic que no ens coneixia.

Quines consultes us feien els vostres clients?

La gent s’ha interessat molt pels massatges facials per preveure l’envelliment, per com cuidar-se adequadament la pell a casa i per com preparar la pell per al sol. Crec que ha estat una bona oportunitat perquè la gent comenci a conèixer i a creure més en les tècniques manuals i naturals, i sobretot, en el poder que tenen les mans en sinergia amb bons mètodes de treball.

Amb el desconfinament, com dèiem, els comerços no essencials van recuperant, progressivament, el seu retorn a una certa normalitat. Quan vau obrir les portes, a Yvette Pons? Com vau preparar la reobertura? Les mesures de protecció són molt importants, sobretot en centres de salut i d’estètica. Quines mesures heu adoptat?

En el nostre sector se’ns va permetre obrir a partir del 4 de maig, però nosaltres no vam començar a treballar fins al dimarts 12 de maig, ja que tot plegat va ser una mica precipitat. La salut i la seguretat dels nostres clients i treballadors és el primer; per aquest motiu, vaig preferir reprendre l’activitat una setmana més tard, per tenir temps de preparar totes les mesures de protecció i contenció necessàries per evitar la propagació de la pandèmia, i obrir amb les condicions més adequades.

Les mesures que estem prenent tant per als clients com per als treballadors són les següents:

• Els  clients han d’acudir al nostre centre amb mascareta.

• Quan entren, els proveïm de solució desinfectant i de fundes per a les sabates.

• Els prenem la temperatura amb un termòmetre digital a distància i, si la temperatura és superior a 37,4 graus, anul·lem la visita.

• Els fem una petita enquesta que han de signar.

• Tota la roba i pertinences les guardem amb una bossa d’un sol ús o en una safata.

• Les cabines es desinfecten  totalment en cada canvi de client.

• Tot el material s’esterilitza després de cada ús.

• Tot el personal portem bates d’un sol ús i anem protegides amb mascaretes FPP2, mascareta quirúrgica i ulleres.

• Els banys, les cabines i totes les nostres instal·lacions es desinfecten contínuament.

• Totes les habitacions, recepció, despatxos i banys estan proveïts de solució antisèptica per a les mans.

Consideres que el vostre sector ha estat ben tractat, durant aquest temps, per les administracions? Heu estat ben assessorats?

Penso que no ens podem queixar, tal com ha anat tot. Almenys és com jo ho he viscut i ho he sentit. Personalment, em va sorprendre que ens deixessin iniciar l’activitat tan aviat. Pel que fa a l’assessorament, estem en un sector en el qual l’Estat no tan sols es va pronunciar molt tard ―exactament, un dia abans de l’obertura dels centres, es va publicar el BOE amb les mesures de protecció que havíem de seguir―, sinó que no ho va fer de manera clara. En vaig parlar amb associacions i companyes de professió i, en general, hi havia molta confusió. En el nostre cas, vam optar per obrir una setmana més tard, amb totes les mesures que garantissin la seguretat dels nostres clients.

Creus que els centres d’estètica haurien d’haver rebut un altre tipus de consideració? Podien haver estat considerats essencials?

Tot i que veure’s bé físicament ajuda moltes persones a sentir-se optimistes, il·lusionades i amb energia per afrontar moments complicats, no considero que el nostre sector s’hagués de considerar essencial en aquest context. Penso que tot el que hem viscut és prou greu per estar patint per no poder acudir a un centre d’estètica. D’altra banda, he estat molt activa ensenyant tècniques de massatges i tractaments a totes aquelles persones que ho han necessitat per sentir-se més bé i animar-se.

Durant la crisi, especialment en aquestes setmanes de confinament, les persones ―en general― potser hem descuidat una mica el nostre cos. Quins consells recomaneu per a “reprendre” la cura del nostre cos, de la nostra pell, dels cabells, etc.?

Jo crec cegament en la combinació d’una dieta equilibrada i esport. Recomano a qui no pugui anar al gimnàs que surti a fer caminades llargues aprofitant el bon temps o faci rutines d’exercicis a casa. Però el més important és l’alimentació. Amb una alimentació equilibrada i saludable millorarem la pell, els cabells, les ungles... i ajudarem a estar més sans i amb més energia vital. Com deia Hipòcrates, “som el que mengem”.

Puntualment ens podem ajudar amb algun complement nutricional, sempre recomanats per un bon professional, però seguir unes bones pautes d’alimentació és imprescindible per sentir-nos a gust amb nosaltres mateixos. En aquest sentit, les nostres recomanacions són les següents:

• Respectar els horaris de cada àpat i no picar entre hores.

• Deixar els greixos saturats i els sucres afegits.

• Consumir pa de massa mare i farines i cereals integrals.

• Prescindir dels hidrats de carboni de mala qualitat.

• Beure 1,5 l d’aigua diàriament.

• Menjar proteïna de bona qualitat a cada àpat.

• Consumir 3 peces de fruita al dia.

• Vegetals, crus o cuits, dues vegades al dia.

 

La gent torna a sortir al carrer, torna a fer esport i aviat podrà tornar a la platja. Quines recomanacions faries per protegir-se del sol?

En primer lloc, controlar la vitamina D i, si cal, prendre algun complex vitamínic recomanat per un especialista. També és molt recomanable prendre aliments rics en betacarotè, que és una bona font de vitamina A, molt antioxidant i que ajuda a protegir la pell contra els radicals lliures i contra les cremades de les primeres exposicions solars. Els podem trobar en la pastanaga, el pebrot, la carbassa, els plàtans, la poma i vegetals de color verd fosc com els espinacs, el bròquil o les bledes.

També és important no voler córrer massa a posar-se moreno. Cal evitar exposicions molt prolongades i els horaris de màxima radicació solar. Cal aplicar una bona i alta protecció solar i repetir-la cada 2 hores, com a molt, ja que les pantalles solars no són fotoestables i al cap de 2 hores tornem a quedar desprotegits.

Quins tractaments creus que tindran més demanda durant les pròximes setmanes de desescalada?

Remodelació corporal, cel·lulitis i baixada de pes. La majoria de la gent ha estat molt inactiva, i començo a rebre moltes trucades dient-me que s’han engreixat i no es veuen bé. La veritat és que estem tenint molta feina en aquest sentit i, com he dit abans, veure’ns bé ens ajuda a estar contents i il·lusionats per seguir endavant amb més ganes, energia positiva i optimisme.

Als centres d’estètica, el contacte humà és bàsic. Creu que, arran d’aquesta crisi, canviaran els hàbits i procediments als centres? I els clients, tindran més inquietud? Creu que hi haurà un abans i un després?

Jo, sincerament, crec que no. Al contrari: penso que el futur de  l’estètica es basarà cada vegada més en el contacte humà i les tècniques manuals. Això sí, sempre amb la màxima higiene i mesures de protecció com la mascareta, que en el nostre cas ja utilitzàvem abans de la crisi sanitària, i penso que acabarà sent obligatòria en tots els sectors on hi hagi molta proximitat amb el rostre del client.

Pel que fa als tractaments, com deia, penso que les tècniques manuals, la cosmètica natural o les teràpies holístiques consolidaran la seva tendència i continuaran guanyant terreny a altres teràpies més basades en la tecnologia. Pel que fa a resultats, no tenen res a envejar i són una bona oportunitat perquè les bones professionals surtin a la llum.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic