TORNAR

Jaume Llopart: “Piera és un bon lloc per viure”

Parlem amb el batlle de Piera

societat
Dimecres, 7 setembre 2022. 03:00. Toni Cortès Minguet.

Piera celebrarà, a principis de setembre i fins a la Diada, la Festa Major. Després de dos anys marcats per la pandèmia, com serà aquesta festa?

Després d’aquests dos anys de restriccions estem convençuts que aquesta Festa Major serà molt participada. Estem molt contents de poder obrir tots els actes a tothom. Hem estat molts mesos amb limitacions, distàncies de seguretat, mascaretes… Hi ha hagut, tot aquest temps, molta gent que no ha pogut accedir als actes o esdeveniments. Això, aquesta vegada, ja no passarà.

Quina crida fa als veïns de Piera —i d’altres municipis veïns— a participar en la Festa Major?

Piera, com sabeu, és un municipi molt extens, amb uns cinquanta quilòmetres quadrats i amb dinou  barris i nuclis que integren el municipi, amb una població dispersa. Són nuclis que ja fan la seva festa major al llarg de l’estiu i els veïns del nucli hi han assistit. Convido la gent de tots els nuclis que vinguin, i participin de la festa. És la festa major de tots. I més aquest any, que la farem amb normalitat i amb un munt d’actes per a tothom.

Hem estat treballant per fer, sobretot, una festa major inclusiva, per a tothom, especialment per a les persones amb diversitat funcional i mobilitat reduïda. Volem que tothom pugui gaudir de la festa i que tothom es vagi conscienciant que això és una realitat, perquè moltes vegades ho oblidem, potser perquè no tenim ningú al nostre entorn o perquè no ho vivim de primera mà. Però és una realitat. Hem organitzat els actes pensant que hi pugui participar tothom. També hi haurà franges horàries sense soroll, preferències d’accés habilitades per a persones amb mobilitat reduïda, pictogrames per fer més entenedors els missatges, etc.

A part de la Festa Major, que es farà del 2 a l’11 de setembre, Piera començarà el curs amb molta activitat, amb la Diada, una nova edició del Piera Degusta i alguna novetat...

Sí, i a més, aquest any el curs escolars comença abans! Com deies, tenim la Festa Major i, d’uns anys ençà, organitzem el Piera Degusta, que és un esdeveniment molt apreciat per tothom, on es barregen la gastronomia i la cultura i en què participa molta gent, des dels professionals del sector de l’hostaleria i el públic en general. A més, aquest any farem la primera edició de la Fira del Conte, amb diverses activitats, espectacles, tallers, entorn del món de les rondalles i els contes.

Estem a uns deu mesos de les eleccions municipals. Quin balanç fa d’aquests primers tres anys del mandat, marcat per la pandèmia?

Tots els municipis hem tingut un gran repte. Tots els ajuntaments del país hem hagut de fer front a una pandèmia que no sabíem com havíem d’afrontar. Moltes vegades hem hagut d’improvisar perquè tocava fer-ho. Penso que s’ha fet una bona feina, l’administració ha estat al peu del canó, els treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Piera han estat atenent a la gent i hem sabut trobar l’encaix per, malgrat tot, poder continuar treballant i desenvolupant nous projectes que milloren la vida a Piera.

Quins projectes estan en marxa per als mesos vinents a Piera?

Ara, des de l’equip de govern, tenim diversos projectes en dansa. El pròxim mes de setembre licitarem les obres d’asfaltatge de carrers. L’any passat ja vam invertir uns quatre milions i mig d’euros en aquest àmbit i aquest any hi destinarem gairebé dos milions i mig. Invertirem especialment en l’asfaltatge de carreteres principals que van als barris, són vies molt transitades.

Els pròxims mesos també tirarem endavant la urbanització del carrer de l’estació. L’entorn de l’estació de ferrocarril és antic, té mancances d’enllumenat, asfalt, voreres... Farem un carrer transitable, per als vianants, d’un sol nivell, sense voreres. Dignificarem aquest espai i també millorarem la seguretat.

També farem el projecte de la plaça de la Creu, després d’un procés de participació ciutadana amb els veïns.

I tenim partides importants per a la remodelació de parcs i jardins del municipi. En tenim cinquanta-dos, que és una xifra molt important. Enguany farem actuacions en onze, l’any passat vam fer obres de millora en sis.

Per a principis del 2023, farem el projecte de la nova oficina d’atenció al ciutadà. S’ubicarà a l’antic CAP, al carrer Piereta, en un espai municipal molt cèntric i amb aquest nou espai volem millorar l’atenció a les persones.

També fem inversions importants en l’enllumenat i en altres àmbits com els vehicles de la brigada.

Anem per molt bon camí, amb moltes millores per al municipi. Amb dos anys hem invertit uns disset milions d’euros. Quan veiem la liquidació total estarem sobre els quinze milions executats, és una xifra molt important. Això és degut al fet que som un ajuntament molt sanejat. Cada any hem fet estalvi.

Quins són els principals reptes de futur per a Piera?

Un dels principals reptes, que la Generalitat ja té damunt la taula, és la futura variant de Piera. El pas del trànsit rodat per l’interior de Piera és un tema que ens preocupa. Des de la Generalitat ens informen que les obres ja estan adjudicades, només estan pendents d’alguna expropiació, i que les obres començaran ben aviat. La variant ens obre les portes a moltes coses: podrem remodelar el tram interior de Piera, que ara mateix és una carretera, amb semàfors, amb una alta densitat de trànsit de vehicles i tot el que això comporta. Aquest any encarregarem, per tenir-lo l’any vinent, un projecte de remodelació per fer aquest tram de la carretera per als vianants, més comercial, més amable, amb espais verds, voreres amples...

Un altre projecte que tenim a l’agenda és la nova zona esportiva a Can Bonastre, on volem ubicar un pavelló amb tres pistes, una pista d’atletisme i un camp de futbol. És una aposta de futur important. Hem parlat amb tots els grups, de govern i oposició, perquè hi hagi un gran consens de tots perquè després de les pròximes eleccions aquest projecte no es quedi en un calaix, perquè no és un projecte d’un o dos partits sinó un projecte del municipi.

Un tema important és el de la seguretat...

Sí, la seguretat és un tema que ens preocupa, com a govern i com a ajuntament. És un tema que preocupa als veïns. Venim d’una mancança rellevant en efectius policials. De totes maneres, darrerament hem incorporat un nou sergent i dos agents més i tenim una convocatòria oberta per a cinc agents més. Ens hem proposat arribar, abans del maig de l’any vinent, a tenir 21 agents policials en plantilla. A banda, d’alguna manera, hem de fer que, entre tots, amb civisme i la col·laboració de les persones, podem millorar aquest àmbit. Tenim un terme molt extens i és molt difícil i per molts agents que incorporem, costa molt arribar a tot arreu. Però reforçant la plantilla d’agents, ho millorarem. Fa anys que des de l’Interior i ens diuen que sí, reconeixen que no tan sols Piera sinó l’Anoia Sud és una de les zones on realment fa falta un reforç policial. Els hem ofert terrens on ubicar aquest servei. Però, realment, no veig que facin passos en aquest sentit. D’alguna manera o altra s’haurà de materialitzar i que sigui, aviat, una realitat. És molt important per a la seguretat dels nostres veïns.

Com s’imagina la Piera del futur?

Com deia, Piera està formada per dinous barris i nuclis. Molts d’ells abans eren de segona residència i molts, ara, són primera residència. M’imagino Piera com un poble on viure molt bé, amb els serveis adequats per a tots aquests barris. Restem treballant perquè així sigui. I la millora en els  serveis anirà acompanyada de més indústria. Estem treballant en el polígon de Can Cairot, amb empreses interessades a ubicar-s’hi. Això donarà llocs de feina al municipi. Piera és un bon lloc per viure, amb un bon entorn.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic