TORNAR

Jesús Miguel Juarez: “Volem un Montbui més viu que mai, verd i cohesionat, on la igualtat, la seguretat i la convivència estiguin garantits”

Parlem amb el batlle de Santa Margarida de Montbui

politica
Dijous, 20 juliol 2023. 03:00. Toni Cortès Minguet.

Fa quatre anys, Ara Montbui va trencar amb l’hegemonia del PSC a l’alcaldia de Montbui. Ara, quatre anys després, no només s’ha consolidat sinó que ho ha fet amb una àmplia majoria. Com valora els resultats? Com valora la confiança que li han dipositat els veïns i veïnes de Montbui?

L’equip d’Ara Montbui valora molt positivament els resultats obtinguts el passat 28 de maig. Entenem que aquest 60% com a força més votada ens dona força, confiança i optimisme de cara a aquests pròxims quatre anys. Una victòria electoral que valida i confirma el projecte de veïns i veïnes amb responsabilitat al capdavant del consistori montbuienc.

Quin pes ha tingut la llista que l’ha acompanyat en la candidatura d’Ara Montbui?

Tot el pes, òbviament. Un dels nostres principals valors és el treball en equip, ja no només de les persones que anàvem a la llista electoral, sinó de tot el volum de gent que forma part activa del projecte. És molt gratificant treballar en dinàmiques de municipi quan tens un conjunt de base com aquest.

Quina valoració fa del passat mandat 2019-2023, el seu primer mandat al govern municipal?

Considerem que aquests quatre anys els hem passat amb bona nota, tot i els inconvenients que ens va provocar l’arribada i gestió de la pandèmia de la COVID-19. Desenvolupar una part molt important del programa que portàvem al 2019 va ser tot un èxit, sobretot en l’aspecte del polígon industrial; l’èmfasi i el focus en el fet que aquest tema tirés endavant va donar els seus fruits. Però també la manera de fer política, del concepte en l’àmbit local: proximitat, participació i debat com a elements de fer les coses d’una forma diferent.

Quins són els principals projectes que té damunt la taula per al mandat que encetem?

Ens vam comprometre a les passades eleccions a 44 punts destacables, dins el nostre programa. Tots són importants, però podríem destacar les actuacions respecte al magatzem Cal Ferrer, la fase 2 del vial de connexió entre els dos nuclis, el projecte de la nova xarxa d’aigua potable del Saió – Coll del Guix o l’actuació de millora urbana de la zona de la Falconera. Tenim també el repte d’incorporar un nou equipament per a joves, així com noves zones esportives, reinvenció del casal de la gent gran i d’altres projectes que millorin els serveis a les persones. La posada en marxa de sistemes de videovigilància i la millora de l’enllumenat son també reptes per aquest mandat.

Quins són els principals reptes de futur per al municipi? Quins són els punts que li agradaria afrontar i resoldre el seu equip de govern al davant de l’Ajuntament de Montbui?

Els nostres eixos s’han de plasmar en un pla d’acció municipal basat en la responsabilitat, l’ocupació, el respecte i la democràcia participativa. Volem un Montbui més viu que mai, verd i cohesionat, on la igualtat, la seguretat i la convivència estiguin garantits. Necessitem el compromís, que la ciutadania ens ha traslladat durant aquests últims anys, per arribar a aquestes fites. Ens agradaria resoldre definitivament la situació del POUM, així com les situacions que depenen d’altres administracions, en aquest cas les que van relacionades amb el nostre ambulatori.

Pròximament, Montbui celebra la seva Festa Major. Com la viu vostè i què representa per al municipi?

La Festa Major és sempre motiu d’alegria, d’optimisme. És una nova oportunitat de fer comunitat, de veure als veïns i veïnes gaudir de l’espai col·lectiu i públic. Hi ha una feina molt important del departament de Festes i Cultura, tant veïnal, com tècnic com polític, que genera unes dinàmiques molt positives. És el millor moment per a compartir moments de complicitat i gaudir de la música, les actuacions i altres activitats culturals.

Com s’imagina el Montbui del futur?

Tal com ho hem definit amb els reptes que comentàvem anteriorment; un Montbui eminentment viu, cohesionat, on el respecte, el sentit comú i les necessitats bàsiques dels nostres veïns i veïnes sempre estiguin cobertes. Un Montbui on les persones del territori també puguin treballar-hi, viure amb tranquil·litat i siguin artífexs d’aquesta convivència. Un Montbui com l’actual, on el present defineix dia a dia el que serem demà.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic