TORNAR

Jordi Cases: "Amb el teletreball, hi ha més famílies que venen a viure a Castellfollit"

Entrevista al batlle de Castellfollit de Riubregòs, que celebra la Festa Major

societat
Dimecres, 11 agost 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Jordi Cases va agafar la vara de batlle fa dos anys i gairebé tot el seu mandat ha estat sota el signe de la pandèmia, a més de les dificultats d'una població petita com Castellfollit de Riubregós per mantenir els serveis en un moment crític. Aquest agost, el municipi encetarà tres dies de Festa Major, però de petit format. En parla amb AnoiaDiari.

La Festa Major de Castellfollit de Riubregós es podrà fer en el context actual? I com?

Tenim la Festa Major preparada. Estava pensada amb sardanes, sopar popular i altres activitats amb aforaments importants, però la normativa al llarg d'aquest estiu ha anat canviant i s'han suspès moltes coses. Canviarem havaneres per sardanes, per exemple. Els plans han quedat trastocats i hem de reajustar el que fem: per exemple, com que tenim una pista gran, augmentar les distàncies entre taules.

Com va anar l'any passat?

Es va fer també, amb unes condicions similars a les que sembla que tindrem aquest any. Però no van ser celebracions normals. Per exemple, no vam tenir pregó. Aquest any, no podrà ser gaire diferent. No podem fer activitats amb gaire aforament i haurà de ser en petit comitè. En altres festes majors ha pujat gent d'Igualada.

El pressupost per a la Festa Major s'haurà vist reduït.

Sí. Quan el nostre equip de govern va entrar el 2019 ja vam reduir a la meitat el pressupost de la Festa Major. De fet, el cost de la Festa Major era pràcticament el 10% del total del pressupost del poble per a tot l'any i era excessiu. Aquesta reducció del pressupost per a la Festa Major es manté, perquè un poble com el nostre no pot fer una setmana d'activitats. El format ha de ser de tres dies.

El despoblament és el maldecap de molts pobles. Quina és la situació de Castellfollit?

Jo soc optimista. Darrerament han vingut a viure dues famílies al poble i ara estem a punt de restaurar un altre habitatge, que també serà ocupat. El teletreball permet que moltes famílies d'altres punts del país vinguin a viure a pobles com el nostre.

Quina ocupació té l'escola ara?

Havíem tingut només cinc alumnes i ara són dotze. Per al curs 2022-2023 podrien ser dos més. Espero que amb la pandèmia hi hagi un canvi de xip. El camp també ha de poblar-se, el país sencer no pot viure amb feines de davant l'ordinador.

Un altre dels trets de l'Alta Segarra són els molins de vent. Quina opinió en té?

Com a ciutadà no en soc partidari, però a la consulta que es va fer al poble, va sortir que la població donava suport al fet que se n'implantessin. El que hem de procurar és que s'instal·lin amb mesura i de manera sostenible. I els beneficis han de revertir més en el territori. Les altes administracions ens tenen abandonats i tenim pocs recursos: aquest any, ni tan sols han passat a netejar els vorals de camins i carreteres.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic