TORNAR
PUBLICITAT

Josep Lluís Torres, Leather Química: "Quan es parla del clúster de la pell és real que és a Igualada"

Empresa
Dijous, 7 abril 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Fa més de 10 anys que Leather Química va néixer gràcies a l’empenta i esforç d’un grup de directius de diferents empreses. Pertany al sector químic i es dedica a la producció, comercialització i subministrament de productes químics per a la indústria d'adobs. El 2008 va entrar a formar part del Grup Mathiesen, empresa líder en el comerç global i en el subministrament de primeres matèries per a la industria química, plàstics, mineria, materials de construcció, aliments, curtits, nutrició animal, paper i cel·lulosa, entre altres. La seu central del grup és a Xile. Parlem amb el seu director general, Josep Lluís Torres.

 

Situada al carrer Alemanya , 12 d'Igualada, l'empresa compta amb 5500 metres quadrats, repartits en dues naus, més un pati. Una part important l’ocupen els tres laboratoris de què disposa: laboratori en aplicació de productes; en control de qualitat, tant dels productes que entren a fàbrica com els que exporten; i en R+D+I, que està en constant desenvolupament de nous productes i innovant en processos i fórmules per obtenir els millors resultats i ser competitius al mercat internacional. 

Empresa química responsable amb el medi ambient que compta amb una depuradora pròpia. Està dotada amb l’última tecnologia, amb la qual ofereixen un complet assortit d’especialitats químiques per a la fabricació d'adobs que competeixen al mercat amb els productes més acreditats i els processos actuals. La qualitat els avala, i una mostra és que tots els seus productes compleixen els estàndards internacionals de qualitat formalitzats a través de la certificació ISO 9001.

La seva gamma de productes va des de la fase humida fins a la d'acabats; és a dir, des del pelat de la pell, passant pel procés de recurtició, el greixatge, fins a l’acabat amb la pigmentació.

L’equip humà el formen 15 treballadors. Tots professionals, la majoria tècnics en adobs,  amb una àmplia experiència en el sector i un bon coneixement de les necessitats del mercat actual. Per Josep Lluís Torres, director general, no hi ha cap més valor a l’empresa que l’equip humà. "La gent que forma Leather Quimica és el valor més important perquè gràcies a aquest equip hem crescut i som on som a nivell internacional" afirma.

 

Presència internacional

Els seus clients són les adoberies i es dedica bàsicament a l’exportació, essent el 80% de les vendes totals. "Som presents en 4 continents, i en més de 18 països:  Xina, Bangladesh, Índia, Paquistàn, Vietnam, Itàlia, Espanya, Portugal, Marroc, Nigèria, Etiòpia, Mauritània, Xile, Mèxic, El Salvador, Bolívia, Brasil, Uruguai, Equador, Perú i Colòmbia", explica Torres. El 26 de maig de 2012 van rebre el Premi al 'Foment de l'exportació', per l’obertura de nous mercats d’exportació.

Una de les polítiques de negoci que apliquen és "la diversificació dels clients i dels mercats", mirant de no tenir més d’un 10% de vendes amb un sol client. Així eviten grans pèrdues de negoci i asseguren un baix risc d'entrar en crisi econòmica, i això ho demostra el creixement continu d’entre un 10 i un 15% que tenen cada any.

Leather Química participa en diverses fires d’àmbit internacional per seguir creixent, aconseguir nous clients i entrar en nous mercats. És present en 8 fires: Mèxic, Índia, Guangzhou, París, Bolònia, Brasil, Hong kong, i Xangai. És en aquesta última on cada any presenten el Fashion Leather, el llibre amb el mostrari de les noves tendències.

 

El valor afegit

L’alta varietat de productes, la qualitat avalada, i la seva important cartera de clients a nivell internacional, fan de Leather Química una empresa competitiva en el sector dels adobs. Però el seu màxim esforç el dediquen "a donar la màxima qualitat al client tant en producte com en serveis. El valor afegit de Leather Química resideix en l’assistència al client. Tenim una bona reputació al món i això és gràcies al servei que donem a través del personal especialitzat".

 

L’aposta pel territori

Vinguda de Valls, Leather Química es va instal·lar el mes de maig de 2015 al polígon industrial d'Igualada. "La important tradició adobera de la comarca va ser, segons el director general de la companyia, el principal motiu pel qual vam decidir apostar pel nostre territori a l'hora d'instal·lar la nova planta. Quan es parla del clúster de la pell és real que és a Igualada". De fet, del 20% de les vendes que l'empresa fa a nivell nacional, el 80% són a les adoberies d'Igualada. 

Altres avantatges que van veure en l'Anoia, respecte altres territoris, era "la proximitat amb Barcelona i el port. Sense oblidar el Campus Universitari". Per Torres "la gent que es forma en adobs és a Igualada i això juga al nostre favor". Leather Química dóna molta importància als estudiants perquè "ells són els que demà ens poden gestionar, són el capital de treball pel futur". En aquest sentit els obren les seves portes per visitar la seva empresa, utilitzar el seu laboratori, fer breus stages, etc.

Des del primer dia Leather Química s'ha volgut integrar a la comarca, donant feina a les empreses anoienques per fer les noves instal·lacions, i generant llocs de feina en la seva plantilla. 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic