TORNAR

Magí Senserrich: "Igualada i l’Anoia sempre estan en moviment"

Entrevista al president de Fira d’Igualada

economia
Divendres, 23 setembre 2022. 03:00. Toni Cortès Minguet.

Quin sentit té, l’any 2022, fer una fira de tipus multisectorial?

Una fira multisectorial dona l’oportunitat a participar a tota mena d’empreses, sigui quin sigui el seu producte o servei. Permet potenciar les empreses del territori i que els visitants coneguin diferents productes i serveis. Per tant, per les característiques de l’Anoia, té tot el sentit organitzar una fira multisectorial.

A la fira es troben sectors tradicionals amb innovadors o de noves tendències?

Els visitants podran trobar des del sector més tradicional, que podríem dir que és el sector d’artesania, fins als sectors més innovadors, com el d’eficiència energètica. Per altra banda, també podrem veure les últimes novetats del sector de l’automòbil, on hi seran representades les marques més importants del mercat.

Tot i que aquests darrers dos anys, marcats per la pandèmia, FirAnoia no ha parat, enguany la fira es podrà fer al 100%, sense cap mena de restriccions. Els organitzadors, les empreses, els comerços, les entitats, la restauració locals... en tenen ganes?

Tal com dius, Igualada ha estat de les poques ciutats que ha organitzat fires multisectorials presencials durant la pandèmia, tant l’any 2020 i 2021. Això va ser possible gràcies a la confiança dels expositors i visitants, al suport de l’Ajuntament d’Igualada i dels patrocinadors Servisimó i Iguana, i al treball de tot l’equip de fira. Es va planificar la fira en el moment en què la pandèmia podria tenir menys restriccions, i així va ser, fent possible la FirAnoia al setembre. Aquest 2022 tornem a recuperar les xifres d’expositors i activitats de pre-Covid i tothom té ganes de recuperar la normalitat.

FirAnoia, a part de l’impacte directe que té en els seus expositors, també té un impacte indirecte a la ciutat?

El lema d’enguany és “Movem l’Anoia” justament per això que em preguntes. Perquè durant un cap de setmana oferim tot un seguit de propostes per atraure visitants d’Igualada, de la comarca i de tot Catalunya. A tall d’exemple, un expositor sempre em diu que ell és el primer interessat que hi hagi moviment a Igualada i que els vagi bé a tots els sectors, perquè així segur que incrementarà vendes durant i després de la fira.

La fira va tornar al setembre per quedar-s’hi?

En principi la mantindrem. Durant la Covid la finestra d’oportunitat va ser al setembre, i als visitants i expositors majoritàriament els ha agradat més la data de les últimes edicions. 

Fira Igualada té una agenda amb una sèrie de fires consolidades al calendari. Esteu oberts a incorporar-ne de noves?

Fira d’Igualada sempre està en moviment i identificant les necessitats i oportunitats del territori. Ara mateix, estem treballant amb nous projectes de fires en el nostre “laboratori”. Per plantejar una nova fira és molt important el compromís i implicació de tots els actors.

Igualada, la ciutat, és un bon “espai firal”?

Igualada té els tres elements clau per ser un bon “espai firal”: les persones, l’espai i l’oferta de productes i serveis. Som un territori amb molta tradició de fires i mercats i això fa que hi hagi molts visitants i expositors. Per altra banda, a Igualada tenim un dels millors espais com és l’Escorxador; i a l’aire lliure, uns garns espais com són el passeig Verdaguer i la plaça Cal Font. Finalment, som un territori amb empreses professionals que ofereixen productes i serveis de qualitat.

Com valora l‘espai de l’Escorxador?

L’Antic Escorxador és dels espais firals més singulars de Catalunya pel fet de ser un edifici modernista. És un espai molt polivalent per acollir tota mena d’esdeveniment, gràcies als diferents espais que hi trobem. Durant la FirAnoia s’hi durà a terme l’activitat “Tasta’m, les nits a l’Escorxador” en un dels patis i on es podrà conèixer la història de l’edifici, fer el maridatge de vins de l’Anoia i gaudir d’un concert de música en viu.

És, en esdeveniments com FirAnoia –i en altres certàmens que organitzeu des de Fira d’Igualada– quan Igualada exerceix de capital de comarca?

Igualada és un punt de trobada de tota la comarca i assumeix la responsabilitat de capital de comarca. Des de fa uns anys que la Fira Multisectorial va canviar el nom per FirAnoia perquè creiem que és un gran aparador de l’Anoia. Igualada i l’Anoia sempre estan en moviment gràcies a la feina i a la col·laboració dels diferents actors institucionals, econòmics i socials.

Com veieu, des de Fira Igualada, el sector econòmic post-Covid?

El sector econòmic està una mica mogut. La Covid ens ha fet adonar que hem de ser més autosuficients i eficients. A parer meu, això implica més producció i consum de proximitat. Ens agradaria que això es materialitzés en una reindustrialització del nostre territori. Cal no perdre de vista en els mesos vinents com evolucionen altres factors com el canvi climàtic, la inflació i els conflictes internacionals.

Quins són els principals reptes per al teixit econòmic de la ciutat i de la comarca?

La nostra oportunitat és la reindustrialització del nostre territori. Hem de treballar per generar producció de qualitat i de proximitat per tal d’obtenir més benestar i més ocupació de qualitat. Això implica apostar per la formació i projectes econòmics de futur.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic