TORNAR

Maties Bosch: "Al poble de Sant Pere anem tots units, treballem de cara al poble i deixem la política a part"

societat
Divendres, 15 setembre 2023. 15:02. Redacció AnoiaDiari.

Vostè ha estat reelegit batlle de Sant Pere Sallavinera. Com ho valora? Com valora la confiança dels seus veïns i veïnes?

Ho valoro bé, suposo que estan contents amb els anys anteriors, tant amb mi com amb els regidors.

L'espai Junts-CiU ha guanyat gairebé totes les eleccions municipals al municipi? Com valora aquesta hegemonia?

Sí. A aquestes eleccions va guanyar En Comú Podem però anava sol. Jo i la regidora de cultura anàvem junts i els altres dos regidors anaven per Esquerra. Al poble de Sant Pere anem tots units, treballem de cara al poble i la política la deixem a part.

Quina valoració fa del darrer mandat 2019-2023?

Li posaria un 8, sempre es pot millorar. Pitjors sempre es poden fer. Jo no soc polític. Un polític promet i després fa el que pot. Jo no prometré res, si en acabat puc fer alguna cosa, arreglar el què sigui ho faré, però no prometré res. Tot i això, tot allò que m'havia plantejat arreglar finalment ho hem fet. Hem arreglat uns camins que estaven molt malament, hem arreglat una àrea d'esbarjo a l'estació, hem habilitat un parc per la canalla, hem arreglat tota la xarxa d'aigües, vam recondicionar el local social...

El que m'hagués agradat assolir, tot i que no depenia de nosaltres, és la connexió amb la Llosa del Cavall. Ara mateix tenim una aigua plena de sulfats i no es pot beure pel consum humà. Si estiguéssim connectats a la Llosa del Cavall sí que es podria beure. La Llosa del Cavall passa per tot el terme municipal i parteix el municipi i, encara que fa anys que està demanat, encarà no ens ho han pogut connectar.

Quins són els principals projectes que té damunt la taula per al mandat que encetem?

Arreglar algun altre camí que tenim deteriorat, sobretot poder-nos connectar a la Llosa del Cavall, continuar arreglant el nostre castell... També voldríem portar alguna indústria més al polígon industrial. A veure si se'n recorden que Sant Pere és l'Anoia. De vegades penses que només se'n recorden del cantó de Barcelona perquè cap aquí dalt venen poques indústries.

Ara mirarem d'estimular el Pla del Polígon Industrial del sector 1 i 2. Fins ara no estava arrencat, però ara mirarem de fer-ho amb l'INCASÒL i amb alguna indústria que s'hi vulgui posar.

Quin tipus d'indústria podria trobar el seu lloc a Sant Pere Sallavinera?

Podria ser qualsevol indústria que no consumeixi molta aigua. Pot ser de logística, tot i que no aporta molts llocs de treball.

Com s'imagina el Sant Pere Sallavinera del futur?

M'imagino un Sant Pere creixent en habitants, que pugéssim arribar a uns 200 i que, almenys, no anessin baixant. Molts habitants tampoc seria bo. El que m'agradaria és que els habitants de Sant Pere s'hi quedessin. Si venen de fora són benvinguts, mentre vinguin en son de pau.

Què es pot fer perquè els habitants de Sant Pere, sobretot el jovent, no marxin del poble?

Sobretot, crear habitatges. Les quatre cases que hi ha al mig del poble són de gent que no és del poble, no les volen vendre i no les arreglen. Si les arreglessin i les lloguessin algú del poble es quedaria. O bé que una empresa vingués i urbanitzés un espai per fer-hi habitatges, seria molt agraït per part de l'Ajuntament. Si no hi ha ningú que ho faci, els particulars encara ho faran menys.

Un altre problema és que no hi ha gairebé feina. Ens han posat una fàbrica aquí al terme municipal i el 50% dels treballadors els han hagut de buscar fora d'aquí, de Calaf.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic